Lawatan Kampus Universiti Taylor’s




Semalam … saya dan sekumpulan blogger NUFFNANG berpeluang untuk

menyertai lawatan kampus Universiti Taylor’s selepas menghadiri

mesyuarat NUFFNANG Glitterati Plus.

-Inilah gadis Universiti Taylor’s yang jadi tour guide kami-

Lokasi pertama yang kami kunjungi ialah MAKMAL KEJURUTERAAN

-Antara peralatan kegunaan pelajar kejuruteraan

-Cik Lily Putih n Bro Jijei….. Apakah…..?

-Peralatan kejuteraan yang tidak diketahui namanya …… ????

-Model prototaip pertama kereta ciptaan pelajar Universiti Taylor


-Para blogger tekun mendengar sessi penerangan

-Grinding machine yang DALAM ‘MAINTANANCE’

-Papan tanda yang penting cuma lebih efisien kalau diletakkan

‘paras mata’ … takde la sampai kena mendongak

-Model JOHAN pertandingan rekacipta ……

Seterusnya kami meneruskan perjalanan ke MAKMAL BIOLOGI

-Inilah mayat manusia ( awet ) yang digunakan untuk pembelajaran…hohoho

Next…. MAKMAL JURUSAN KOMUNIKASI & MULTIMEDIA

Tu dia…. rasanya 32 inch Apple MAC monitor nie….  Dan kitorang

diberitahu Universiti Taylor adalah satu-satunya kolej swasta yang

mempunyai fasiliti sebegini untuk jurusan MULTIMEDIA di malaysia.

Destinati seterusnya adalah tempat yang ditunggu-tunggu……

-Bukan aper setelah jauh perjalanan….. baru la dapat merasa nikmatnya

PENDINGIN UDARA….. hehehehe

-Barangan jualan Universiti Taylor

Oleh kerana agak keletihan …. masing-masing mencari port yang sesuai

untuk berehat sebentar….

-Bro Eyriqazz kata nak tapau balik umah kerusi tue….. ekekeke

-Opsss… candid pose ( lupa lak name dia ) tapi saya penah baca la entry post

blog dia untuk Vaseline Contest – nice one…

Tanpa menyedari sebenarnya kami berada di perpustakaan itu maka suatu

papan tanda yang amat sesuai untuk SEMUA ……

Tolong senyap yea wahai kengkawan semua….. ngeh3x….

-Design rak buku yang unik dan menarik

Habis sessi di perpustakaan suatu aksi yang menarik tau….

Aksi daring pelajar yang menyiapkan replika AISKRIM…. nice one….

Dan destinasi terakhir kami ialah Dewan Besar UNIVERSITI TAYLOR

Kalau tak silap anggaran keluasan dewan ini lebih kurang TIGA COURT

BADMINTON la rasanya.

Di sinilah diadakan pelbagai aktiviti unversiti seperti… sesi peperiksaan para

pelajar,majlis graduasi dan HARI TERBUKA UNIVERSITI TAYLOR.

Kak Ina tengah fikir ….. best kalau sewa dewan nie time anak die nak

kawin nanti….. hihihi ( gurau2 je kak… )

Akhirnya …. kami semua amik gambar ramai2 kenangan kat dewan nie…..

Cuba kiranya berapa jumlah semua blogger dalam gambar nie….?

Maintain cool walaupun posing tengah panas terik….

p/s : Tiba-tiba je rindu alam persekolahan….. huhuhu

575 total views, no views today