Harga Tiket Masuk KL BIRD PARK ( Taman Burung Kuala Lumpur )

Semalam ….

Pasti anda semua dah baca mengenai famili saya bersarapan pagi di TAMAN 

BOTANI PUTRAJAYA¬†kan… Dan disebabkan hari masih awal lagi kami semua

meneruskan perjalanan ke KL BIRD PARK ( Taman Burung Kuala Lumpur )

Dengan rasa yakin je kitorang ingat harga tiket tu dalam rm15 kan….

DSC 0598 Harga Tiket Masuk KL BIRD PARK ( Taman Burung Kuala Lumpur )

Serius saya kata….

Inilah kali pertama kebanyakan dari kami jejakkan kaki ke sini….dan apabila tengok harga

tiket tue ( berkelip-kelip mata ) kejap…. DUA PULUH LIMA RINGGIT yea….untuk dewasa

dan DUA BELAS RINGGIT untuk kanak-kanak…. So kiranya berapa yang perlu kami bayar

kalau dah LAPAN DEWASA dan DUA BABY….. huhuhu

DSC 0600 Harga Tiket Masuk KL BIRD PARK ( Taman Burung Kuala Lumpur )

Inilah adik bongsu saya si MALY bersama mak saya….

Dia kata dah pernah datang ke sini time di sekolah tadika SEPULUH TAHUN dahulu….tapi

yang penting katanya dia seronok ke KL BIRD PARK nie sebab bawak badan je sebab

segala perbelanjaan abang dan kakaknya yang keluar DUIT WANG TUNAI….

DSC 0628 Harga Tiket Masuk KL BIRD PARK ( Taman Burung Kuala Lumpur )

Sambil jalan-jalan di Taman Burung Kuala Lumpur nie… saya ingatkan nak beli la

makanan ringan untuk kudapan… tapi bila tengok harga satu CORN IN CUP pun dah

rm4… terpaksalah batalkan hasrat saya tue….

DSC 0670 Harga Tiket Masuk KL BIRD PARK ( Taman Burung Kuala Lumpur )

Dan untuk rakan-rakan yang nak datang ke Taman Burung Kuala Lumpur nie pastikan

senarai harga minuman ni pastikan akan menjadi rujukan yang amat berguna….dan harga

AIR MINERAL tu adalah untuk yang botol kecil yang biasa tu yea….Kalau untuk 1.5 Liter tu

mungkin boleh cecah rm10 la rasanya….. huhuhu

 

p/s : Pendapat anda … adakah wajarkah harga minuman yang dikenakan itu berpatutan ?

1,163 total views, 9 views today