CHOCOLATE buat pelembut hati….

Apa yang saya baca….

Ada macam-macam khasiat mengenai coklat nie…samada ianya melibatkan

kesihatan ataupun kesan psikologi kepada seseorang individu itu….

Akan tetapi yang paling menarik ialah ianya dikatakan dapat melembutkan hati

seseorang yang sedang marah atau merajuk dengan kita….

Kalau untuk kanak-kanak atau budak kecik rasanya just kasi coklat M & M nie rasanya

dah okey kot…

Untuk coklat yang kategori macam ‘wafer’ saya nampak ianya lebih digemari untuk

gadis dan wanita remaja…..

Sedikit terkejut bila 1st time jumpa coklat nie….sebabnya ia tak de kaitan langsung

dengan sabun mandian DOVE kan…..hahahahaha

Bagi lepasan sekolah menengah hinggalah dewasa jenis yang cenggini pulak yang

menjadi kesukaan ramai….

Cuma nak kalau nak dapatkan suasana ROMANTIK dan INTIM….Inilah paling sesuai…

 

p/s : Apakah jenama coklat PILIHAN ANDA ?

427 total views, no views today

Haagen-Dazs cair di mulut





SET 12 Days of Christmas lengkap dengan empat perisa aiskrim.


DALAM kegembiraan bertukar-tukar hadiah yang dilengkapi dekorasi berkilauan,  tahun ini pasti tambah meriah dengan hidangan lazat yang menjadi pemanis mulut.

Haagen-Dazs, satu jenama aiskrim terkenal sejak 1961 sekali lagi bersama-sama mengajak orang ramai berkongsi kegembiraan pada musim perayaan tahun ini dengan buah tangan terbarunya.

Anda berpeluang untuk memilih setiap set yang disediakan seperti, Classic Tresure Gift Hamper. Set untuk dijadikan hadiah yang berharga RM75 itu dilengkapi dengan baucar bernilai RM25.

Set Royal Celebration Gift Hamper pula berharga RM128 termasuk baucar bernilai RM25 dan perhiasan

manakala set All I Want for Christmas bernilai RM128.


SET hadiah menarik untuk Krismas All I Want For Christmas.


Sementara itu, bagi yang ingin menikmatinya sendiri pula terdapat set Silent Night yang berharga RM32, set Winter Wonderland dengan limpahan coklat Belgium atau coklat putih berharga RM34 dan set Joyous Noel yang berharga RM36 sesuai dijadikan kejutan buat tersayang.

Bagi set 12 Days of Christmas pula terdapat empat perisa aiskrim yang boleh dipilih mengikut kegemaran masing-masing pada harga RM78.

//kosmo ///

307 total views, 1 views today

PEUGEOT 207 IRRESISTIBLE chocolate




Berdasarkan pembacaan saya…. coklat sememangnya amat baik untuk

kesihatan.Walaupun sesetengah orang takut nak makan coklat nie sebab takut

berat badan bertambah…..

Bagi saya ianya amat membantu memberikan MOOD yang baik kepada

seseorang individu itu dan merupakan idea yang baik untuk HADIAH

kepada gadis mahupun wanita……

Ini adalah coklat yang saya beli semasa pergi ke BUKIT KAYU HITAM lebih

kurang TIGA BULAN lepas….

Tak ingat la namnya tapi …. klasik

DAIM – mesti beli kalau ada kat KOMPLEKS ZON BEBAS CUKAI

KIT KAT edisi BIG PACK

FERRERO Collection

Dan kebetulan pula time Peugeot 207  Launch Dinner saya dapat juga coklat

menarik ….

Mula-mula tengok…… ingatkan PEN…. Rupa-rupanya….

Tadaaa….. sekali coklat juga……

Jangan lupa hadiahkan COKLAT kepada gadis dan wanita  – pasti diorang

akan suka …. :-)

p/s: post terakhir PEUGEOT 207 malam nanti – lepas buletin UTAMA

166 total views, no views today