JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya




Pada hari AHAD yang lalu ada offday saya pada jadual syif saya yang lepas….

memang perancangan saya DUA MINGGU sebelum tu sebab nak buat gathering

adik beradik famili saya yang melibatkan adik bongsu saya -blogger MALY.

Bukan apa masa kitorang buat makan kat SEKINCHAN IKAN BAKAR kat

Kajang tempohari dia masih lagi kat kampus…..So itu pasal saya plan nak buat

makan-makan kat Putrajaya rumah adik lelaki saya -blogger SHAKIDDO

memang parents saya pun tinggal kat situ sementara rumah di Kajang tu dalam

proses renovation…..

So setelah difikir-fikirkan untuk memudahkan perjalanan saya decide untuk

belanja kat JM BERIANI HOUSE aje kat Alamanda…

DSC 0370 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Next time kalau belanja diorang MANHATTAN FISH MARKET pun okey gak

DSC 0373 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Pose manja adik bongsu saya – blogger MALY

DSC 0374 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Pemandangan depan pintu masuk JM BERIANI HOUSE….Cantik kan….

DSC 0384 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Inilah PAPAN TANDA RESTORAN JM BARIANI HOUSE PUTRAJAYA

DSC 0382 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Menu makanan – Sesetengah MENU ISTIMEWA adalah pada hari tertentu ajeee

DSC 0386 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Hiasan perabot yang ada….

DSC 0387 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Tengok gambar menu yang terpampang buat rasa lapar…..

DSC 0389 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Adik saya blogger SHAKIDDO bersama anaknya ILHAM yang terjaga dari

tido…..

DSC 0385 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Telur pindang – sekadar hiasan di meja..rasanya takde sape yang interested nak makan telur nie….huhuhu

DSC 0391 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

GAMBAR FAMILI…. Masa nie saya siap bawak TRIPOD kamera DSLR untuk amik

gambar keluarga la kan.Ruang kedai yang agak sempit membuatkan saya kena

cari angle yang sesuai untuk shoot gambar guna TIMER….

Dalam masa yang sama ada satu famili yang lain¬† juga nak makan situ….

diorang jeling2 dan pandang2 je kitorang nie….Siap sound tu :-

Ni photoshoot official untuk restoran nie ker ?

Ek eleh…kata dalam hati saya…. gaya bahasa tubuh diorang menunjukkan rasa

kurang senang bila kami nak amik gambar kat situ….Sebenarnya diorang tu

angin kat budak restoran tu sebab tak nak entertain diorang untuk sambung

meja ( sebab diorang pun ramai ) siap suruh makan kat meja luar yang

panas terik tu…..

Apa laa….. MARAHKAN NYAMUK KELAMBU DIBAKOR !!!! HEHEHEE…At

last dapat gak la saya amik satu snap gambar tu kan….

DSC 0395 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Dari kanan : wife SHAKIDDO bersama adik2 perempuannya…..

DSC 0396 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Adik perempuan saya yang tengah pregnant bersama en. somi ….Kalau tak silap

ujung bulan JULAI dapat la saya anak sedara orang lagi…dia nie pun blogger

gak >> DHIYA86 <<

DSC 0394 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Nasi beriani biasa je ngan sedikit acar buah….. Kalau nak nasi beriani gambar

ada time ari JUMAAT dan SABTU je kot….

DSC 0400 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Semangkuk kuah dalca untuk saya…..

DSC 0404 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Ayam masak merah ???….. Minyak lebih siot… lain kali kena bawak OIL FILTER

sekali nie…. Parents saya dan SHAKIDDO makan lauk kambing…..

DSC 0397 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Teh o ais limau…….

DSC 0398 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Sirap o laici ais….

DSC 0399 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Kopi tarik kurang manis…

DSC 0402 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Air sirap bandung cincau….

DSC 0403 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Dan jus mangga segar untuk saya….. Time musim panas nie dapat minuman

sejuk cenggini memang best la kan…..

DSC 0405 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Tapai aiskrim untuk pencuci mulut…..

DSC 0410 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

Mak saya hanya tersenyum bila tengok bil yang kitorang makan…. siap buat

comparison dengan bil SEKINCHAN IKAN BAKAR tu….

DSC 0411 JM BERIANI HOUSE di Alamanda , Putrajaya

1st time amik gambar berdua ngan mak saya….In person ngan ayah je belum lagi

Rumusan makan kat restoran nie :-

- Makanan biasa-biasa aje tidaklah gempak macam branding dia…. mungkin selera

saya tak sama ngan orang lain kan….

-SHORTAGE OF MANPOWER – itu masalah yang saya dapati sebab ada sorang

staf tu dia buat keje multipurpose ( tukang amik order,susun kerusi meja ,angkat

makanan dan jaga kaunter ).Sudah pasti berlaku aksi tidak menang tangan bila

customer datang ramai serentak…..

-Kurang mesra pelanggan – dek kerana pelanggan datang dan pergi sesuka hati

diorang tak dapat beri tumpuan sepenuhnya disertai riak muka stress dan

tension….Upah pekerja sambilan mungkin dapat kurangkan beban kerja

staf di waktu puncak ( makan tengahari )

p/s : Mungkin esok saya buat OFFER MENARIK untuk blogger yang KAKI

WAYANG …..Tunggu post entry saya tau !!!

475 total views, 1 views today

Lunch Date with blogger MALYILLUSION – KYROS KEBAB




Pada hari ahad lepas saya telah meluangkan masa untuk keluar lunch date

bersama dengan blogger MALYILLUSION. Sapa-sapa yang perasan actually

si MALY nie adik bongsu saya yang kini buat praktikal kat HOSPITAL KUALA

LUMPUR

Gambar nana Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Maly – amik gambar nie buat profile baru yea….¬† :p

Sebenarnya kitorang time tu plan nak tengok FILEM NGANGKUNG dalam pukul

3.45 petang dan oleh kerana tiba kat METRO KAJANG tu awal dalam pukul 2 so

masa yang terluang diisi dengan menjamu selera – KYROS KEBAB

Poster NGANGKUNG Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Poster FILEM NGANGKUNG

Tiket Ngangkung Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Ambik COUPLE SEAT – padahal tengok ngan adik jeee….. huhuhu

Anyway filem NGANGKUNG nie yang dikategorikan genre KOMEDI SERAM

memang la kelakar untuk hiburan di hujung minggu.Saya memang sarankan

anda tonton filem nie…..Dan dikhabarkan filem nie dah capai kutipan sebanyak

EMPAT PULUH JUTA RM3.6 juta dalam masa seminggu……Dasat kan….

Okey….

Berbalik citer pasal makan KYROS KEBAB nie aritu menu yang kami pilih ialah…

Set kebab kentang Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Set kentang+salad+Daging mixload ( kambing-ayam-daging)

Kebab zoom Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Hirisan daging yang sedap – secukup rasa….

Ice lemon tea Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Minum ais lemon tea…… penghilang dahaga

Majalah klik Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Sambil makan MALY baca MAJALAH KLIK !

Saya pula…..baca

Majalah pc Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Majalah PC

- Kononnya nak hidupkan tabiat membaca la nie…… icon wink Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Kyros kebab Lunch Date with blogger MALYILLUSION   KYROS KEBAB

Jadi …. kepada anda yang inginkan makanan ringkas dan mengenyangkan

kunjungilah cawangan KYROS KEBAB yang berhampiran…..

P/S: Esok atau lusa saya akan citer pasal AYAM GORENG GUNTING….. hehehe

279 total views, no views today