HAZMAN vs FOOD – Chicken Chop versi Kedai MAMAK

 HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

sumber

Tahniah buat pasukan THE RED WARRIOR apabila berjaya layak ke perlawanan

akhir WATSON PIALA MALAYSIA 2013 setelah berjaya menumbangkan pasukan

ATM dalam perlawanan yang penuh dramatik dengan kemenangan agregat 4-3

Memang dasat betul la penyokong fanatik diorang nie kan….

1384218 698188180192158 1946675619 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

Cuma saya teringat ketika cuti HARI RAYA HAJI tempohari….. seperti biasa kedai makan

tomyam nie akan CUTI SEMINGGU…. maka tempat makan yang mudah untuk saya pergi

adalah FASTFOOD dan kedai MAMAK la kan…. So bila saya pergi oleh sebab boring

makan menu saya saya cubalah menu CHICKEN CHOP diorang….. hehehehe

1396042 698188186858824 911406937 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

1380124 698188216858821 1091617703 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

1379415 698188183525491 792481612 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

Sekali pandang nampak macam okey la jugak kan…

Dan kalau anda perasan dah banyak kedai / restoran mamak dah tambah menu

di mana masakan panas ala tomyam dan makanan barat kita boleh pesan sekarang

nie …. variasi pilihan cuma tak boleh la harapkan ianya sedap mengikut selera kita la

kan….

 

p/s : Teringatkan KUIH LEMPENG SEDAP my gerek……..

871 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD – Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Pada minggu lepas….

Teringat saya apabila my gerek ( kekasih hati ) ada menyatakan dimanakah

tempat makan yang menarik untuk beliau kunjungi… Apabila saya mengingatkan

bahawa dia sangat sukakan udang terus saya cadangkan SEAFOOD BUFFET

DINNER di Hotel Parkroyal Kuala Lumpur

945214 697490080261968 400941128 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1383733 580559841998972 753738102 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Ia merupakan promosi tema bufet makan malam yang dibuat pada setiap hari JUMAAT

dan SABTU.Suatu idea yang bagus selain hidangan makanan yang sedia ada pada hari

tersebut anda boleh menikmati pelbagai jenis hidangan makanan laut yang segar…..

1390541 697490176928625 542141121 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1378756 697490043595305 1328601462 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Menu ketam goreng bercili dan pelbagai jenis ikan bakar dimasak hanya selepas

diminta oleh anda yakni masak ON THE SPOT dan bukannya disediakan terlebih dahulu

Maka ia dapat dihidangkan panas-panas ke pinggan anda

779 697489980261978 1194340112 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1377608 697490040261972 472404715 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Pilihlah sahaja apa jenis ikan yang anda mahukan…..

1391718 697489936928649 1321168707 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1385249 697489940261982 52359513 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1381512 697489933595316 1889736448 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1527 697489993595310 1422889422 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1004664 697489970261979 773341163 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Yang mana satu pilihan makanan laut yang anda mahukan….. ?

1375889 697490180261958 390301747 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Baked Salmon bersama dipping sauce

1392575 697490123595297 368495023 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Siput sedut yang boleh anda leka …..

1001234 697490083595301 93726387 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1395340 697490103595299 1533762322 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Dan mengikut SELERA SAYA….. Udang masak sambal ini adalah MUST TRY MENU yang

perlu anda cuba……Keenakan udang ini bersama kuahnya bersama kemanisan bawang

membuatkan saya meratah lebih dari sepuluh ekor dan mengulanginya sebanyak

TIGA KALI…. begitulah betapa sedap menu nie….

1392575 697490133595296 1406506948 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Buah-buahan tempatan pasti ada untuk anda jadikan pencuci mulut…..

1381665 697490163595293 800206724 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1382900 697490130261963 1010707522 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Dan apa yang menarik bagi hidangan tema ni adalah pihak HOTEL PARKROYAL telah

menyediakan suatu stesen untuk anda mendapatkan JUS PILIHAN dari bermacam

jenis buah yang jarang kita makan seperti AVOKADO dan BUAH KIWI . Gabungan buah

sebegitu pasti akan berikan kesegaran kepada anda….

1383733 580559841998972 753738102 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Kebetulan hari ini adalah HARI JUMAAT….

Anda boleh sahaja rujuk pada talian telefon di atas untuk tempahan atau sebarang

pertanyaan bolehlah diemailkan seperti yang tertera…..

Terima kasih kepada SIDNEY KAN dan team PARKROYAL HOTEL atas layanan anda

yang mesra tempohari ….

998 total views, 2 views today

HAZMAN vs FOOD – Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1385738 693182440692732 1940701787 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

Kalau anda perasan pada post entry saya mengenai menu MEDITERRANEAN tempoh

hari… sebenarnya pada chef Hotel Armada PJ telah memberikan sebiji kek lobak merah

( CARROT CAKE ) sebagai pencuci mulut… dan gambar di atas adalah cubaan pertama

saya menggunakan LAMPU STUDIO….

1395193 693182630692713 1284898116 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

Dan setiap seorang dapat sepotong kek sebegini… siap ada strawberi lagi tu….

Bagi FOOD TESTING kami ( blogger ) dihidangkan menu yang ada dalam promosi

tersebut dalam bentuk mini….Jom kita lihat FOOD PRESENTATION…..

1379896 693182437359399 687538959 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1383097 693182450692731 404652090 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1378448 693182524026057 867232291 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1380294 693182527359390 169359945 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1382847 693182557359387 2056310446 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1383842 693182580692718 50424475 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1383418 693182604026049 1469042085 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1395452 693182607359382 1294568104 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

Makan dalam bentuk pinggan kecil sebegini pun sudah mengenyangkan…. Cuma apa

yang suka ialah penampilan gambar makanan yang nampak lebih menarik…hehehehe

Semoga saya diberikan ILHAM untuk mengambil gambar makanan dari sudut pandang

atau ANGLE yang lebih membuka selera…..

425 total views, 1 views today