HAZMAN vs FOOD – Chicken Chop versi Kedai MAMAK

 HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

sumber

Tahniah buat pasukan THE RED WARRIOR apabila berjaya layak ke perlawanan

akhir WATSON PIALA MALAYSIA 2013 setelah berjaya menumbangkan pasukan

ATM dalam perlawanan yang penuh dramatik dengan kemenangan agregat 4-3

Memang dasat betul la penyokong fanatik diorang nie kan….

1384218 698188180192158 1946675619 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

Cuma saya teringat ketika cuti HARI RAYA HAJI tempohari….. seperti biasa kedai makan

tomyam nie akan CUTI SEMINGGU…. maka tempat makan yang mudah untuk saya pergi

adalah FASTFOOD dan kedai MAMAK la kan…. So bila saya pergi oleh sebab boring

makan menu saya saya cubalah menu CHICKEN CHOP diorang….. hehehehe

1396042 698188186858824 911406937 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

1380124 698188216858821 1091617703 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

1379415 698188183525491 792481612 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

Sekali pandang nampak macam okey la jugak kan…

Dan kalau anda perasan dah banyak kedai / restoran mamak dah tambah menu

di mana masakan panas ala tomyam dan makanan barat kita boleh pesan sekarang

nie …. variasi pilihan cuma tak boleh la harapkan ianya sedap mengikut selera kita la

kan….

 

p/s : Teringatkan KUIH LEMPENG SEDAP my gerek……..

644 total views, 3 views today

HAZMAN vs FOOD – Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Pada minggu lepas….

Teringat saya apabila my gerek ( kekasih hati ) ada menyatakan dimanakah

tempat makan yang menarik untuk beliau kunjungi… Apabila saya mengingatkan

bahawa dia sangat sukakan udang terus saya cadangkan SEAFOOD BUFFET

DINNER di Hotel Parkroyal Kuala Lumpur

945214 697490080261968 400941128 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1383733 580559841998972 753738102 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Ia merupakan promosi tema bufet makan malam yang dibuat pada setiap hari JUMAAT

dan SABTU.Suatu idea yang bagus selain hidangan makanan yang sedia ada pada hari

tersebut anda boleh menikmati pelbagai jenis hidangan makanan laut yang segar…..

1390541 697490176928625 542141121 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1378756 697490043595305 1328601462 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Menu ketam goreng bercili dan pelbagai jenis ikan bakar dimasak hanya selepas

diminta oleh anda yakni masak ON THE SPOT dan bukannya disediakan terlebih dahulu

Maka ia dapat dihidangkan panas-panas ke pinggan anda

779 697489980261978 1194340112 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1377608 697490040261972 472404715 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Pilihlah sahaja apa jenis ikan yang anda mahukan…..

1391718 697489936928649 1321168707 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1385249 697489940261982 52359513 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1381512 697489933595316 1889736448 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1527 697489993595310 1422889422 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1004664 697489970261979 773341163 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Yang mana satu pilihan makanan laut yang anda mahukan….. ?

1375889 697490180261958 390301747 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Baked Salmon bersama dipping sauce

1392575 697490123595297 368495023 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Siput sedut yang boleh anda leka …..

1001234 697490083595301 93726387 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1395340 697490103595299 1533762322 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Dan mengikut SELERA SAYA….. Udang masak sambal ini adalah MUST TRY MENU yang

perlu anda cuba……Keenakan udang ini bersama kuahnya bersama kemanisan bawang

membuatkan saya meratah lebih dari sepuluh ekor dan mengulanginya sebanyak

TIGA KALI…. begitulah betapa sedap menu nie….

1392575 697490133595296 1406506948 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Buah-buahan tempatan pasti ada untuk anda jadikan pencuci mulut…..

1381665 697490163595293 800206724 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

1382900 697490130261963 1010707522 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Dan apa yang menarik bagi hidangan tema ni adalah pihak HOTEL PARKROYAL telah

menyediakan suatu stesen untuk anda mendapatkan JUS PILIHAN dari bermacam

jenis buah yang jarang kita makan seperti AVOKADO dan BUAH KIWI . Gabungan buah

sebegitu pasti akan berikan kesegaran kepada anda….

1383733 580559841998972 753738102 n HAZMAN vs FOOD   Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR

Kebetulan hari ini adalah HARI JUMAAT….

Anda boleh sahaja rujuk pada talian telefon di atas untuk tempahan atau sebarang

pertanyaan bolehlah diemailkan seperti yang tertera…..

Terima kasih kepada SIDNEY KAN dan team PARKROYAL HOTEL atas layanan anda

yang mesra tempohari ….

638 total views, 4 views today

HAZMAN vs FOOD – Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1385738 693182440692732 1940701787 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

Kalau anda perasan pada post entry saya mengenai menu MEDITERRANEAN tempoh

hari… sebenarnya pada chef Hotel Armada PJ telah memberikan sebiji kek lobak merah

( CARROT CAKE ) sebagai pencuci mulut… dan gambar di atas adalah cubaan pertama

saya menggunakan LAMPU STUDIO….

1395193 693182630692713 1284898116 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

Dan setiap seorang dapat sepotong kek sebegini… siap ada strawberi lagi tu….

Bagi FOOD TESTING kami ( blogger ) dihidangkan menu yang ada dalam promosi

tersebut dalam bentuk mini….Jom kita lihat FOOD PRESENTATION…..

1379896 693182437359399 687538959 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1383097 693182450692731 404652090 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1378448 693182524026057 867232291 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1380294 693182527359390 169359945 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1382847 693182557359387 2056310446 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1383842 693182580692718 50424475 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1383418 693182604026049 1469042085 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

1395452 693182607359382 1294568104 n HAZMAN vs FOOD   Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ

Makan dalam bentuk pinggan kecil sebegini pun sudah mengenyangkan…. Cuma apa

yang suka ialah penampilan gambar makanan yang nampak lebih menarik…hehehehe

Semoga saya diberikan ILHAM untuk mengambil gambar makanan dari sudut pandang

atau ANGLE yang lebih membuka selera…..

314 total views, no views today

Promosi Flavours of the Mediterranean HOTEL ARMADA PJ

1380176 549990978408176 79404447 n Promosi Flavours of the Mediterranean HOTEL ARMADA PJ

Jemputan last minute….

Terima kasih buat CIK LILY PUTIH dan founder THE MALAYSIAN FOODIE kerana sudi

jemput saya untuk mencuba sesi FOOD TESTING di Hotel Armada Petaling Jaya sempena

promosi menu CITARASA MEDITERRANEAN tempohari

Okey jom kita lihat apakah menu yang dihidangkan….

1381898 690866107591032 1232920263 n Promosi Flavours of the Mediterranean HOTEL ARMADA PJ

558925 690866100924366 346929196 n Promosi Flavours of the Mediterranean HOTEL ARMADA PJ

Crustacean Platter (RM35)

Ada tiga menu – Udang bersama spaghetti , tiram bakar dan sotong kurita yang

dimasak dengan ramuan istimewa

1383735 690866110924365 423352756 n Promosi Flavours of the Mediterranean HOTEL ARMADA PJ

Asparagus and Cheese Risotto (RM22)

Masakan seperti nasi ala Mediterranean yang ada campuran keju parmesan yang

tidak terlalu kuat bersama sayur asparagus

1394352 690866184257691 94645163 n Promosi Flavours of the Mediterranean HOTEL ARMADA PJ

Grilled Romesco Tiger Prawn (RM26)

Menu udang harimau yang telah digril bersama sos ROMESCO memberikan suatu rasa

yang unik.Namun apabila dimakan bersama spaghetti ianya berikan gabungan rasa

yang sedap

1385017 690866290924347 953210282 n Promosi Flavours of the Mediterranean HOTEL ARMADA PJ

Spanakopites (RM20)

Ia merupakan sejenis makanan GREEK yang ada inti daging ayam cincang bersama

sayur bayam.Keju feta juga dicampurkan untuk menjadi inti Spanakopites nie….

1374743 690866204257689 2071349485 n Promosi Flavours of the Mediterranean HOTEL ARMADA PJ

Turkish Lamb (RM30)

Daging kambing biri-biri yang sememangnya lembut dengan perapan jus lemon dan

daun rosemary.Dimakan bersama nasi campuran kayu manis dan kismis

1382048 690866227591020 1661577752 n Promosi Flavours of the Mediterranean HOTEL ARMADA PJ

1380728 690866260924350 1636193728 n Promosi Flavours of the Mediterranean HOTEL ARMADA PJ

Basil Scented Chicken Paprika (RM35)

Ayam panggang dengan pelbagai jenis herba yang merupakan lauk untuk risotto sayur

bayam

1186129 690866270924349 881255027 n Promosi Flavours of the Mediterranean HOTEL ARMADA PJ

Chicken ala Provencale (RM23)

Sejenis masakan ayam goreng ( bahagian DADA ) bersama sos PROVENCALE yang khas

didatangkan dari Perancis

1379859 690866194257690 1662767215 n Promosi Flavours of the Mediterranean HOTEL ARMADA PJ

1377201 690867380924238 1099063524 n Promosi Flavours of the Mediterranean HOTEL ARMADA PJ

Salmon Ratatouille (RM28)

Menu makanan sihat dimana sayuran direbus dan dimakan bersama ikan salmon

serta minyak zaitun sebagai bahan utama

 

Promosi CITARASA MEDITERRANEAN ini bermula dari 1 Oktober – 31 Disember 2013

maka anda masih ada peluang untuk mengajak bos atau ingin mencuba menu ala

FINE DINING bertemakan MEDITERRANEAN boleh la berkunjung di HOTEL ARMADA

PETALING JAYA

 

p/s :┬ácall +603-7954 6888 ext 4557 – Utara Coffee House for reservation

398 total views, 2 views today

HAZMAN vs FOOD – Ikan Bawal Hitam Masak Stim Halia

1377047 684713061539670 1907984488 n HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal Hitam Masak Stim Halia

Saya mendapati ada satu kedai makan yang baru dibuka di BANDAR BARU NILAI….

Tengok signboard kedai makan nie nampak menarik juga dari luar kan….Dan saya buat

keputusan untuk singgah pada hari Isnin yang lalu….

1384051 684713051539671 943113333 n HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal Hitam Masak Stim Halia

Masa nak order tu niat nak IKAN BAKAR tapi naluri hati nak makan Ikan Bawal jee…

So pesanlah IKAN BAWAL HITAM ( sebab ada lagi satu pilihan – IKAN BAWAL EMAS )

Masak Stim Limau saya dah pernah rasa…. so nak cuba Masak Stim Halia pulak….

1385400 684713101539666 862325247 n HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal Hitam Masak Stim Halia

1069428 684713108206332 1526673339 n HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal Hitam Masak Stim Halia

Supaya menu makan malam tu seimbang saya pesan sayur campur….

1383993 684713084873001 1565399105 n HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal Hitam Masak Stim Halia

1385120 684713144872995 2090029864 n HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal Hitam Masak Stim Halia

Untuk tujuan agar dapat pecah peluh saya pesan juga tomyam campur…. hehehehe

1383906 684713054873004 1950102588 n HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal Hitam Masak Stim Halia

Sambil menghirup tomyam yang memang cukup pedas dan masam tu…. sempat juga

saya snap guna lensa 70-300mm saya nie….

1377245 684713154872994 823626598 n HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal Hitam Masak Stim Halia

1374256 684713161539660 671735218 n HAZMAN vs FOOD   Ikan Bawal Hitam Masak Stim Halia

Lepas tu sambung balik makan IKAN BAWAL HITAM MASAK STIM HALIA nie… Okey la

masakan kat sini…. siap saya kunyah habis hirisan halia tu…. Dapatlah keluarkan

angin yang terkumpul dalam badan nie kan….Alhamdulillah mungkin saya akan singgah

untuk cuba makan menu yang lain pula…..

 

p/s : Gambar lauk diambil dengan lensa NIKON 50MM ( masih perlu diperbaiki )

648 total views, 2 views today