HAZMAN vs FOOD – Chicken Chop versi Kedai MAMAK


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hazmanfa/public_html/wp-content/plugins/seo-image/seo-friendly-images.class.php on line 700

Foto Menarik

sumber

Tahniah buat pasukan THE RED WARRIOR apabila berjaya layak ke perlawanan

akhir WATSON PIALA MALAYSIA 2013 setelah berjaya menumbangkan pasukan

ATM dalam perlawanan yang penuh dramatik dengan kemenangan agregat 4-3

Memang dasat betul la penyokong fanatik diorang nie kan….

Cuma saya teringat ketika cuti HARI RAYA HAJI tempohari….. seperti biasa kedai makan

tomyam nie akan CUTI SEMINGGU…. maka tempat makan yang mudah untuk saya pergi

adalah FASTFOOD dan kedai MAMAK la kan…. So bila saya pergi oleh sebab boring

makan menu saya saya cubalah menu CHICKEN CHOP diorang….. hehehehe

Sekali pandang nampak macam okey la jugak kan…

Dan kalau anda perasan dah banyak kedai / restoran mamak dah tambah menu

di mana masakan panas ala tomyam dan makanan barat kita boleh pesan sekarang

nie …. variasi pilihan cuma tak boleh la harapkan ianya sedap mengikut selera kita la

kan….

 

p/s : Teringatkan KUIH LEMPENG SEDAP my gerek……..

925 total views, 1 views today

HAZMAN vs FOOD – Seafood Buffet Dinner di PARKROYAL HOTEL KUALA LUMPUR


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hazmanfa/public_html/wp-content/plugins/seo-image/seo-friendly-images.class.php on line 700

Pada minggu lepas….

Teringat saya apabila my gerek ( kekasih hati ) ada menyatakan dimanakah

tempat makan yang menarik untuk beliau kunjungi… Apabila saya mengingatkan

bahawa dia sangat sukakan udang terus saya cadangkan SEAFOOD BUFFET

DINNER di Hotel Parkroyal Kuala Lumpur

parkroyal kuala lumpur dinner

Ia merupakan promosi tema bufet makan malam yang dibuat pada setiap hari JUMAAT

dan SABTU.Suatu idea yang bagus selain hidangan makanan yang sedia ada pada hari

tersebut anda boleh menikmati pelbagai jenis hidangan makanan laut yang segar…..

Menu ketam goreng bercili dan pelbagai jenis ikan bakar dimasak hanya selepas

diminta oleh anda yakni masak ON THE SPOT dan bukannya disediakan terlebih dahulu

Maka ia dapat dihidangkan panas-panas ke pinggan anda

Pilihlah sahaja apa jenis ikan yang anda mahukan…..

Yang mana satu pilihan makanan laut yang anda mahukan….. ?

Baked Salmon bersama dipping sauce

Siput sedut yang boleh anda leka …..

Dan mengikut SELERA SAYA….. Udang masak sambal ini adalah MUST TRY MENU yang

perlu anda cuba……Keenakan udang ini bersama kuahnya bersama kemanisan bawang

membuatkan saya meratah lebih dari sepuluh ekor dan mengulanginya sebanyak

TIGA KALI…. begitulah betapa sedap menu nie….

Buah-buahan tempatan pasti ada untuk anda jadikan pencuci mulut…..

Dan apa yang menarik bagi hidangan tema ni adalah pihak HOTEL PARKROYAL telah

menyediakan suatu stesen untuk anda mendapatkan JUS PILIHAN dari bermacam

jenis buah yang jarang kita makan seperti AVOKADO dan BUAH KIWI . Gabungan buah

sebegitu pasti akan berikan kesegaran kepada anda….

Kebetulan hari ini adalah HARI JUMAAT….

Anda boleh sahaja rujuk pada talian telefon di atas untuk tempahan atau sebarang

pertanyaan bolehlah diemailkan seperti yang tertera…..

Terima kasih kepada SIDNEY KAN dan team PARKROYAL HOTEL atas layanan anda

yang mesra tempohari ….

1,076 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD – Carrot Cake versi HOTEL ARMADA PJ


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hazmanfa/public_html/wp-content/plugins/seo-image/seo-friendly-images.class.php on line 700

Kalau anda perasan pada post entry saya mengenai menu MEDITERRANEAN tempoh

hari… sebenarnya pada chef Hotel Armada PJ telah memberikan sebiji kek lobak merah

( CARROT CAKE ) sebagai pencuci mulut… dan gambar di atas adalah cubaan pertama

saya menggunakan LAMPU STUDIO….

Dan setiap seorang dapat sepotong kek sebegini… siap ada strawberi lagi tu….

Bagi FOOD TESTING kami ( blogger ) dihidangkan menu yang ada dalam promosi

tersebut dalam bentuk mini….Jom kita lihat FOOD PRESENTATION…..

Makan dalam bentuk pinggan kecil sebegini pun sudah mengenyangkan…. Cuma apa

yang suka ialah penampilan gambar makanan yang nampak lebih menarik…hehehehe

Semoga saya diberikan ILHAM untuk mengambil gambar makanan dari sudut pandang

atau ANGLE yang lebih membuka selera…..

446 total views, no views today