HAZMAN vs FOOD – Menu Makan Tengahari Restoran UPIN IPIN

DSC 0164 HAZMAN vs FOOD   Menu Makan Tengahari Restoran UPIN IPIN

Saya pernah juga beberapa kali singgah makan di BANDAR SHAH ALAM dan kalau tak silap di antaranya adalah Restoran Ayam Bakar MAS MONO . Tapi pada hari ahad yang lepas ( sehari selepas cuci mata AWEK KLIMS 2013 ) saya berpeluang menghadiri KELAS MASTERCLASS WORDPRESS anjuran Team DENAIHATI….  Akan tetapi sebagai seorang FOODBLOGGER waktu yang ditunggu adalah masa makan dah rancang nak amik gambar kandid para peserta merasai menu makan tengahari di Restoran UPIN IPIN pada hari tersebut…. hehehehe Tapi mula-mula kita tengok dulu set makanan pilihan …..

… 

Read More »

1,309 total views, 1 views today

HAZMAN vs FOOD – PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

1426722 700698273274482 365287443 n HAZMAN vs FOOD   PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

Sekali lagi…

Saya berpeluang untuk singgah di EMPIRE SHOPPING GALLERY SUBANG JAYA … kalau

sebelum nie saya PRAWN PASTA RESTORAN VIVO …. Kali nie saya singgah pula

di Restoran SERAI

817 700698276607815 385630455 n HAZMAN vs FOOD   PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

Restoran nie nampak kemas dan teratur dari susun aturnya cuma ianya agak sempit

dan padat bagi setiap tempat duduk dan meja makan . Ramai orang kata menu pencuci

mulut di sini sedap so saya cuba PAVLOVA mereka…..

1385638 700698293274480 896278791 n HAZMAN vs FOOD   PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

Ternyata rasanya memang sedap seperti yang digambarkan dan cukuplah sepotong

kek PAVLOVA nie buat minum petang

580561 700698323274477 225952593 n HAZMAN vs FOOD   PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

Selain itu anda juga boleh pilih BANANA FRITTERS SET atau dengan bahasa mudahnya

ialah set PISANG GORENG….. hehehehhe

537805 700698346607808 95287251 n HAZMAN vs FOOD   PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

Dihidangkan sekali dengan satu scoop aiskrim vanila cuma tidak diberikan sudu kecil

yang biasa kita dapati kalau makan di bufet hotel.Apabila saya minta budak pelayan tu

kasi SUDU BESAR nie….. Malas nak buang masa atau membebel…. redha je la saya

makan aiskrim guna SUDU BESAR tu….

1381442 700698303274479 7489915 n HAZMAN vs FOOD   PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

1441296 700698333274476 579248431 n HAZMAN vs FOOD   PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

Gaya persembahan PISANG GORENG ala RESTORAN…. boleh nampak kerangupan

tepung yang menyaluti pisang tersebut…. Namun isinya sedikit sahaja…. Memang saya

bayar untuk makan tepung goreng rangup je laaa kot …. Takpelah ( kata dalam hati )

mungkin ianya bukan SIGNATURES DISH di Restoran SERAI nie….

 

p/s : Pisang Goreng tepi jalan lagi NIKMAT  dan SEDAP !!!

767 total views, 1 views today

HAZMAN vs FOOD – Chicken Chop versi Kedai MAMAK

 HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

sumber

Tahniah buat pasukan THE RED WARRIOR apabila berjaya layak ke perlawanan

akhir WATSON PIALA MALAYSIA 2013 setelah berjaya menumbangkan pasukan

ATM dalam perlawanan yang penuh dramatik dengan kemenangan agregat 4-3

Memang dasat betul la penyokong fanatik diorang nie kan….

1384218 698188180192158 1946675619 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

Cuma saya teringat ketika cuti HARI RAYA HAJI tempohari….. seperti biasa kedai makan

tomyam nie akan CUTI SEMINGGU…. maka tempat makan yang mudah untuk saya pergi

adalah FASTFOOD dan kedai MAMAK la kan…. So bila saya pergi oleh sebab boring

makan menu saya saya cubalah menu CHICKEN CHOP diorang….. hehehehe

1396042 698188186858824 911406937 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

1380124 698188216858821 1091617703 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

1379415 698188183525491 792481612 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

Sekali pandang nampak macam okey la jugak kan…

Dan kalau anda perasan dah banyak kedai / restoran mamak dah tambah menu

di mana masakan panas ala tomyam dan makanan barat kita boleh pesan sekarang

nie …. variasi pilihan cuma tak boleh la harapkan ianya sedap mengikut selera kita la

kan….

 

p/s : Teringatkan KUIH LEMPENG SEDAP my gerek……..

650 total views, 1 views today

HAZMAN vs FOOD – Makan Tengahari di SERI PAJAM SALES GALLERY

1381756 696285090382467 1374020733 n HAZMAN vs FOOD   Makan Tengahari di SERI PAJAM SALES GALLERY

Pada hari ahad lepas…..

Saya dijemput ke majlis perasmian NADA ALAM – projek perumahan oleh SERI PAJAM

DEVELOPMENT.Dengan menaiki komuter hingga ke Batang Benar saya dihantar

ke tempat event dengan kenderaan mereka ( SERI PAJAM DEVELOPMENT )

1063 696285113715798 931999413 n HAZMAN vs FOOD   Makan Tengahari di SERI PAJAM SALES GALLERY

1378705 696285163715793 219568990 n HAZMAN vs FOOD   Makan Tengahari di SERI PAJAM SALES GALLERY

1385597 696285167049126 1815606677 n HAZMAN vs FOOD   Makan Tengahari di SERI PAJAM SALES GALLERY

Setelah mengisi borang maklumat pelawat ( untuk bakal pembeli ) pengunjung yang

hadir dijamu dengan makanan ringkas yang saya panggil CRACKERS BERLAUK…hehehe

1006295 696285320382444 1335956352 n HAZMAN vs FOOD   Makan Tengahari di SERI PAJAM SALES GALLERY

Setelah selesai acara perasmian dan ucapan….

Waktu untuk makan tengahari – saya mulakan dengan nasi goreng cina terlebih dahulu

871 696285367049106 873648449 n HAZMAN vs FOOD   Makan Tengahari di SERI PAJAM SALES GALLERY

Bihun goreng ayam

1385755 696285363715773 2087409574 n HAZMAN vs FOOD   Makan Tengahari di SERI PAJAM SALES GALLERY

Gulai sayur campur ???

1375705 696285393715770 466373065 n HAZMAN vs FOOD   Makan Tengahari di SERI PAJAM SALES GALLERY

Popiah goreng dan sosej goreng

1385527 696285413715768 1364281204 n HAZMAN vs FOOD   Makan Tengahari di SERI PAJAM SALES GALLERY

Ayam goreng kecil

1378034 696285410382435 1582703539 n HAZMAN vs FOOD   Makan Tengahari di SERI PAJAM SALES GALLERY

Filet ikan goreng ala tempura

960178 696285220382454 1358121626 n HAZMAN vs FOOD   Makan Tengahari di SERI PAJAM SALES GALLERY

1395185 696285253715784 1509849155 n HAZMAN vs FOOD   Makan Tengahari di SERI PAJAM SALES GALLERY

1378014 696285250382451 1812549453 n HAZMAN vs FOOD   Makan Tengahari di SERI PAJAM SALES GALLERY

Sebagai pencuci mulut disediakan kuih muih dan jeli yang agak manis….

 

p/s : Pertama kali pergi majlis pelancaran projek perumahan….

 

 

 

543 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD – Minum Petang bersama LISA SURIHANI

487586 694631263881183 145050127 n HAZMAN vs FOOD   Minum Petang bersama LISA SURIHANI

Semalam….

Saya berkesempatan untuk berjumpa dengan LISA SURIHANI dalam suatu majlis yang

melibatkan mereka sebagai DUTA WECHAT MALAYSIA….Bila dah selesai dapatlah

menjamu selera …

Jom tengok apa menu makanan yang disediakan….

1391908 694630440547932 38860275 n HAZMAN vs FOOD   Minum Petang bersama LISA SURIHANI

 

 

1393942 694630467214596 711065917 n HAZMAN vs FOOD   Minum Petang bersama LISA SURIHANI

1377112 694630543881255 1401482902 n HAZMAN vs FOOD   Minum Petang bersama LISA SURIHANI

1378331 694630570547919 771957587 n HAZMAN vs FOOD   Minum Petang bersama LISA SURIHANI

1382858 694630517214591 1804774789 n HAZMAN vs FOOD   Minum Petang bersama LISA SURIHANI

1235097 694630537214589 1388443721 n HAZMAN vs FOOD   Minum Petang bersama LISA SURIHANI

5841 694630580547918 1286404437 n HAZMAN vs FOOD   Minum Petang bersama LISA SURIHANI

1381638 694630600547916 102643182 n HAZMAN vs FOOD   Minum Petang bersama LISA SURIHANI

Memang banyak betul…. Saya jamah sikit jee….buat alas perut…. hehehehhe , Dah

event di PEJABAT HQ CHATIME MALAYSIA … maka minum air bubble tea sampai

kembung perut ( memang puas hati )

1396048 694630427214600 1397817811 n HAZMAN vs FOOD   Minum Petang bersama LISA SURIHANI

KALAU saya dapat 100 LIKES dan SHARE UNTUK POST ENTRY nie…. Ada kemungkinan

salah satu dari gambar di atas akan jadi milik pembaca bertuah !!!

507 total views, no views today