HAZMAN vs FOOD – Menu Makan Tengahari Restoran UPIN IPIN

DSC 0164 HAZMAN vs FOOD   Menu Makan Tengahari Restoran UPIN IPIN

Saya pernah juga beberapa kali singgah makan di BANDAR SHAH ALAM dan kalau tak silap di antaranya adalah Restoran Ayam Bakar MAS MONO . Tapi pada hari ahad yang lepas ( sehari selepas cuci mata AWEK KLIMS 2013 ) saya berpeluang menghadiri KELAS MASTERCLASS WORDPRESS anjuran Team DENAIHATI….  Akan tetapi sebagai seorang FOODBLOGGER waktu yang ditunggu adalah masa makan dah rancang nak amik gambar kandid para peserta merasai menu makan tengahari di Restoran UPIN IPIN pada hari tersebut…. hehehehe Tapi mula-mula kita tengok dulu set makanan pilihan …..

… 

Read More »

1,981 total views, 7 views today

HAZMAN vs FOOD – PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

1426722 700698273274482 365287443 n HAZMAN vs FOOD   PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

Sekali lagi…

Saya berpeluang untuk singgah di EMPIRE SHOPPING GALLERY SUBANG JAYA … kalau

sebelum nie saya PRAWN PASTA RESTORAN VIVO …. Kali nie saya singgah pula

di Restoran SERAI

817 700698276607815 385630455 n HAZMAN vs FOOD   PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

Restoran nie nampak kemas dan teratur dari susun aturnya cuma ianya agak sempit

dan padat bagi setiap tempat duduk dan meja makan . Ramai orang kata menu pencuci

mulut di sini sedap so saya cuba PAVLOVA mereka…..

1385638 700698293274480 896278791 n HAZMAN vs FOOD   PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

Ternyata rasanya memang sedap seperti yang digambarkan dan cukuplah sepotong

kek PAVLOVA nie buat minum petang

580561 700698323274477 225952593 n HAZMAN vs FOOD   PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

Selain itu anda juga boleh pilih BANANA FRITTERS SET atau dengan bahasa mudahnya

ialah set PISANG GORENG….. hehehehhe

537805 700698346607808 95287251 n HAZMAN vs FOOD   PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

Dihidangkan sekali dengan satu scoop aiskrim vanila cuma tidak diberikan sudu kecil

yang biasa kita dapati kalau makan di bufet hotel.Apabila saya minta budak pelayan tu

kasi SUDU BESAR nie….. Malas nak buang masa atau membebel…. redha je la saya

makan aiskrim guna SUDU BESAR tu….

1381442 700698303274479 7489915 n HAZMAN vs FOOD   PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

1441296 700698333274476 579248431 n HAZMAN vs FOOD   PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

Gaya persembahan PISANG GORENG ala RESTORAN…. boleh nampak kerangupan

tepung yang menyaluti pisang tersebut…. Namun isinya sedikit sahaja…. Memang saya

bayar untuk makan tepung goreng rangup je laaa kot …. Takpelah ( kata dalam hati )

mungkin ianya bukan SIGNATURES DISH di Restoran SERAI nie….

 

p/s : Pisang Goreng tepi jalan lagi NIKMAT  dan SEDAP !!!

1,538 total views, 6 views today

HAZMAN vs FOOD – Chicken Chop versi Kedai MAMAK

 HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

sumber

Tahniah buat pasukan THE RED WARRIOR apabila berjaya layak ke perlawanan

akhir WATSON PIALA MALAYSIA 2013 setelah berjaya menumbangkan pasukan

ATM dalam perlawanan yang penuh dramatik dengan kemenangan agregat 4-3

Memang dasat betul la penyokong fanatik diorang nie kan….

1384218 698188180192158 1946675619 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

Cuma saya teringat ketika cuti HARI RAYA HAJI tempohari….. seperti biasa kedai makan

tomyam nie akan CUTI SEMINGGU…. maka tempat makan yang mudah untuk saya pergi

adalah FASTFOOD dan kedai MAMAK la kan…. So bila saya pergi oleh sebab boring

makan menu saya saya cubalah menu CHICKEN CHOP diorang….. hehehehe

1396042 698188186858824 911406937 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

1380124 698188216858821 1091617703 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

1379415 698188183525491 792481612 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Chop versi Kedai MAMAK

Sekali pandang nampak macam okey la jugak kan…

Dan kalau anda perasan dah banyak kedai / restoran mamak dah tambah menu

di mana masakan panas ala tomyam dan makanan barat kita boleh pesan sekarang

nie …. variasi pilihan cuma tak boleh la harapkan ianya sedap mengikut selera kita la

kan….

 

p/s : Teringatkan KUIH LEMPENG SEDAP my gerek……..

867 total views, no views today