HAZMAN vs FOOD – Menu Makan Tengahari Restoran UPIN IPIN

kedai jualan barangan jenama upin ipin

Saya pernah juga beberapa kali singgah makan di BANDAR SHAH ALAM dan kalau tak silap di antaranya adalah Restoran Ayam Bakar MAS MONO . Tapi pada hari ahad yang lepas ( sehari selepas cuci mata AWEK KLIMS 2013 ) saya berpeluang menghadiri KELAS MASTERCLASS WORDPRESS anjuran Team DENAIHATI….  Akan tetapi sebagai seorang FOODBLOGGER waktu yang ditunggu adalah masa makan dah rancang nak amik gambar kandid para peserta merasai menu makan tengahari di Restoran UPIN IPIN pada hari tersebut…. hehehehe Tapi mula-mula kita tengok dulu set makanan pilihan …..

… 

Read More »

2,091 total views, 1 views today

HAZMAN vs FOOD – PAVLOVA Restoran SERAI Empire Shopping

Sekali lagi…

Saya berpeluang untuk singgah di EMPIRE SHOPPING GALLERY SUBANG JAYA … kalau

sebelum nie saya PRAWN PASTA RESTORAN VIVO …. Kali nie saya singgah pula

di Restoran SERAI

Restoran nie nampak kemas dan teratur dari susun aturnya cuma ianya agak sempit

dan padat bagi setiap tempat duduk dan meja makan . Ramai orang kata menu pencuci

mulut di sini sedap so saya cuba PAVLOVA mereka…..

restoran serai empire shopping gallery

Ternyata rasanya memang sedap seperti yang digambarkan dan cukuplah sepotong

kek PAVLOVA nie buat minum petang

Selain itu anda juga boleh pilih BANANA FRITTERS SET atau dengan bahasa mudahnya

ialah set PISANG GORENG….. hehehehhe

Dihidangkan sekali dengan satu scoop aiskrim vanila cuma tidak diberikan sudu kecil

yang biasa kita dapati kalau makan di bufet hotel.Apabila saya minta budak pelayan tu

kasi SUDU BESAR nie….. Malas nak buang masa atau membebel…. redha je la saya

makan aiskrim guna SUDU BESAR tu….

Gaya persembahan PISANG GORENG ala RESTORAN…. boleh nampak kerangupan

tepung yang menyaluti pisang tersebut…. Namun isinya sedikit sahaja…. Memang saya

bayar untuk makan tepung goreng rangup je laaa kot …. Takpelah ( kata dalam hati )

mungkin ianya bukan SIGNATURES DISH di Restoran SERAI nie….

 

p/s : Pisang Goreng tepi jalan lagi NIKMAT  dan SEDAP !!!

1,781 total views, 4 views today

HAZMAN vs FOOD – Chicken Chop versi Kedai MAMAK

Foto Menarik

sumber

Tahniah buat pasukan THE RED WARRIOR apabila berjaya layak ke perlawanan

akhir WATSON PIALA MALAYSIA 2013 setelah berjaya menumbangkan pasukan

ATM dalam perlawanan yang penuh dramatik dengan kemenangan agregat 4-3

Memang dasat betul la penyokong fanatik diorang nie kan….

Cuma saya teringat ketika cuti HARI RAYA HAJI tempohari….. seperti biasa kedai makan

tomyam nie akan CUTI SEMINGGU…. maka tempat makan yang mudah untuk saya pergi

adalah FASTFOOD dan kedai MAMAK la kan…. So bila saya pergi oleh sebab boring

makan menu saya saya cubalah menu CHICKEN CHOP diorang….. hehehehe

Sekali pandang nampak macam okey la jugak kan…

Dan kalau anda perasan dah banyak kedai / restoran mamak dah tambah menu

di mana masakan panas ala tomyam dan makanan barat kita boleh pesan sekarang

nie …. variasi pilihan cuma tak boleh la harapkan ianya sedap mengikut selera kita la

kan….

 

p/s : Teringatkan KUIH LEMPENG SEDAP my gerek……..

912 total views, no views today