HAZMAN vs FOOD – Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

223590 567615426582768 196981589 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

Actually…

Sebelum main lasertag saya sempat singgah makan di Restoran Waroeng Penyet

THE CURVE DAMANSARA….Agak awal jugak tiba di sini lebih kurang dalam pukul 11.30 pagi

macam tu…..Menariknya selepas 5 minit saya masuk dan duduk tiada pun pelayan/waiter

yang berikan MENU kepada – sedikit terpinga-pinga  dibuatnya kehairanan……

Rupa-rupanya…. setelah diberitahu oleh DUTA ZIZAN FAN CLUB bahawa kita kena buat

macam pesanan kat kopitiam ( form menu ) dan terus buat bayaran di kaunter….Agak kekok

bagi saya buat kali pertama dengan teknik sebegini yang tidak diamalkan oleh mana-mana

restoran ayam penyet yang lain….

267952 567615446582766 213438168 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

Cukuplah saya membebel pasal tu yea….

Terus order apa yang nak dimahukan….dan seperti biasa air minuman la yang sampai dulu

kan….Dari kanan : ICE LEMON TEA – JUS TIMUN – ES JERUK LIMAU ……. Agak-agaknya

yang mana satu air yang saya pesan ???

555840 567615489916095 853331842 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

Lepas tu…. muncul pula hidangan makanan yang dinanti-nantikan…..Ada empat jenis lauk

kesemuanya….Dan saya dapati bekas hidangan di Restoran Waroeng Penyet nie lebih

kurang saya dengan mana-mana restoran makanan INDONESIA

69567 567615469916097 509574738 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

Ayam Penyet ini menjadi pilihan DUA GADIS semasa sessi lunch date bersama saya…Apabila

saya menjamah sedikit ayam nie….. ianya biasa sahaja berbanding yang saya makan

di Restoran Ayam Penyet AP ( IKUT SELERA SAYA ) tau….

154802 567615429916101 1218770923 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

Dan saya pula ambil lauk AYAM PANGGANG….. Ianya sedap ditambah pula kuah yang disira

pada ayam tersebut memang sesuai sangat….Daging ayam pun lembut …. nice….

16418 567615466582764 668506244 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

Demi nak mencuba menu yang LAIN MACAM….. saya pesan IKAN BAWAL PENYET -

Ternyata ianya pilihan yang kurang tepat apabila ikan tersebut digoreng agak garing

sehingga ianya macam dah hilang zat pada isi ikan tersebut….. Ada jugak BAKSO PENYET

namun saya macam tak berbaloi je nak makan MEATBALL penyet tu…..

188212 567615526582758 1874073480 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

Apapun saya ucapkan terima kasih kepada dua orang GADIS nie…. Cik Nurul dan DUTA

PELANCONGAN SOLO yang sudi meluangkan masa untuk menjamu selera bersama saya….

Siap belanja DURIAN CREPE lagi tu…..dan juga KAPTEN PASUKAN ARENA yang amat

peramah semasa sessi lawatan sambil belajar ke IKEA….. hahahahahhaa

 

 

 

282 total views, 1 views today

HAZMAN vs FOOD – Pecel Lele + Jus ALPUKAT Restoran WONG SOLO

483000 551826111495033 2007988833 n HAZMAN vs FOOD   Pecel Lele + Jus ALPUKAT Restoran WONG SOLO

Sebelum ini…

Saya dah terjah ke RESTORAN WONG SOLO KAJANG untuk mencuba menu EMPAL SAPI

tempohari.. Kali ini saya datang lagi untuk mencuba menu yang lain untuk membuat

perbandingan apakah lauk ( menu )  yang paling sedap di restoran ini…

428091 551826101495034 1798929284 n HAZMAN vs FOOD   Pecel Lele + Jus ALPUKAT Restoran WONG SOLO

Maka dengan itu…

Saya pun pesan set Nasi + Pecel Lele yang didatangkan dengan side dishes standad iaitu

tempe goreng bersama terung berlada….Ikan Keli ( pecel lele ) itu digoreng garing dan

masih lagi panas semasa dihidangkan kepada saya tanda ianya baru disediakan …sedap !!!

408396 551826108161700 884671099 n HAZMAN vs FOOD   Pecel Lele + Jus ALPUKAT Restoran WONG SOLO

Untuk menambah selera makan….

Saya tambah order AYAM KAMPUNG PENYET pulak …. biasa la kan , bila kita dengar lauk

ayam kampung je mesti teruja skit nak makan …Tambahan pulak ayam kampung ni

yang bagusnya takde lemak kan….Tapi saya asingkan sambal CILI tu sebab takut perut

meragam pulak nanti ( cuba tengok berapa banyak BIJIK CILI …. )

317970 551826138161697 322273272 n HAZMAN vs FOOD   Pecel Lele + Jus ALPUKAT Restoran WONG SOLO

Untuk minuman pula…

Kali ini saya mencuba untuk minum JUS ALPUKAT…. Ianya adalah campuran dari buah

avokado yang dikisar halus dan dicampur sedikit perisa coklat… Tanpa sebarang tambahan

air yea…. IA MEMANG SANGAT PEKAT !!! Anda boleh lihat sendiri…Dan saya berjaya

habiskan semuanya dan minuman ini bagus untuk kesihatan anda…..

 

p/s : Esok ada HI-TEA kat HOTEL SINGGAHSANA ….

828 total views, 13 views today

HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Pada hari ahad yang lepas…

Saya tidak pulang ke kajang seperti biasa sebab parents saya ada hal…. so banyak

masa dihabiskan dengan menonton VIDEO STREAMING tanpa sebarang

BUFFERING dengan UNIFI 20Mbps….

255458 497999456877699 39827036 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Sehinggalah tiba waktu malam….

Saya membawa diri untuk mencari kedai makan yang menarik untuk dijadikan menu

makan malam . Sampai ke NILAI …. terjumpa restoran TEA BOX yang terletak sebelum

McDonalds DRIVE THRU menghala ke DATARAN Nilai….

306662 497999436877701 963241836 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Bila masuk jee…. macam suspen je sebab tak ramai orang…. hanya ada dua couple je

yang makan kat situ… dan sekali pandang memang hiasan dan suasana restoran ini ada

unsur-unsur JAWA …

419730 497999480211030 1393730350 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Mula-mula ingatkan nak order AYAM PENYET jee…. tapi bila fikirkan ianya adalah suatu

yang biasa…. so saya pesan SATE MADURA – Pernah dengar masa tengok citer BEST

INT THE WORLD kat 8TV…..

300905 497999506877694 180263017 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Ini SATE MADURA AYAM yang berharga rm1 setiap cucuk yea….mula-mula nak makan

LIMA CUCUK AYAM + LIMA CUCUK DAGING…. tapi daging dah habis…. so amik je

SEPULUH CUCUK sate ayam….Dari segi saiz tu takdelah besar sangat….dan kalau tak

silap saya SATE MADURA nie tak diperap dagingnya…ianya dibakar terus cuma disira

dengan sos ramuan khas…..agak unik gak rasanya….

528502 497999536877691 1646290984 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Disebabkan nak juga merasa SATE MADURA KAMBING yang berharga rm1.50 setiap

cucuk nie… saya pesan LIMA CUCUK….cukup la yea….Rasa yang unik dan agak asing

bagi saya apabila makan begitu saya setiap cuck sate nie….sesuatu yang baharu la bagi

lidah saya nie….

577381 497999573544354 1806386273 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Cuma diorang kasi BAWANG POTONG lebih berbanding kedai sate yang biasa kita

makan tu… Actually sedap gak tau makan sate dengan bawang nie….tapi mulut tu akan

sedikit berbau je laaa…. hehehehhe

398185 497999563544355 1535122696 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Kuah kacangnya pula agak berlainan…. sebab kacangnya dikisar halus ,…Dah jadi

macam sambal pun ada jugak…. Dan saya lupa pulak nak tanya apakah sos ( perisa )

yang diletakann di atas kuah kacang nie….tapi ianya jadi sedap apabila dimakan dengan

bawang berbanding sate madura tu…. PELIK BETUL…..

548766 497999400211038 1409724502 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Untuk penghilang dahaga pula… Saya pesan AIR SODA GEMBIRA LONGAN…… bunyi

macam kelakar je kan…. Dan bagi yang pertama kali dengar ianya adalah AIR SIRAP

BANDUNG yang dicampur SODA + BUAH LONGAN….Dan tuan kedai nie pemurah la

pulak kasi banyak buah longan dalam air SODA GEMBIRA nie….Nice…

 

Anyway …banyak lagi menu yang unik dijual kat restoran nie…. dan pastinya saya akan

datang terjah lagi di masa yang akan datang….Untuk teruskan FOOD REVIEW MENU

MAKANAN JAWA / SUNDA ….

 

p/s :  Anda pernah makan menu INDONESIA ? SHARE la skit….

 

1,129 total views, 6 views today