HAZMAN vs FOOD – Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

223590 567615426582768 196981589 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

Actually…

Sebelum main lasertag saya sempat singgah makan di Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA….Agak awal jugak tiba di sini lebih kurang dalam pukul 11.30 pagi macam tu…..Menariknya selepas 5 minit saya masuk dan duduk tiada pun pelayan/waiter yang berikan MENU kepada – sedikit terpinga-pinga  dibuatnya kehairanan……

Rupa-rupanya…. setelah diberitahu oleh DUTA ZIZAN FAN CLUB bahawa kita kena buat macam pesanan kat kopitiam ( form menu ) dan terus buat bayaran di kaunter….Agak kekok bagi saya buat kali pertama dengan teknik sebegini yang tidak diamalkan oleh mana-mana restoran ayam penyet yang lain….

TEMPAT MAKAN MURAH SEDAP BEST di DAMANSARA

267952 567615446582766 213438168 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

Cukuplah saya membebel pasal tu yea….

Terus order apa yang nak dimahukan….dan seperti biasa air minuman la yang sampai dulu kan….Dari kanan : ICE LEMON TEA – JUS TIMUN – ES JERUK LIMAU ……. Agak-agaknya yang mana satu air yang saya pesan ???

555840 567615489916095 853331842 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

Lepas tu…. muncul pula hidangan makanan yang dinanti-nantikan…..Ada empat jenis lauk kesemuanya….Dan saya dapati bekas hidangan di Restoran Waroeng Penyet nie lebih kurang saya dengan mana-mana restoran makanan INDONESIA

69567 567615469916097 509574738 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

Ayam Penyet ini menjadi pilihan DUA GADIS semasa sessi lunch date bersama saya…Apabila saya menjamah sedikit ayam nie….. ianya biasa sahaja berbanding yang saya makan di Restoran Ayam Penyet AP ( IKUT SELERA SAYA ) tau….

154802 567615429916101 1218770923 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

Dan saya pula ambil lauk AYAM PANGGANG….. Ianya sedap ditambah pula kuah yang disira pada ayam tersebut memang sesuai sangat….Daging ayam pun lembut …. nice….

16418 567615466582764 668506244 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

Demi nak mencuba menu yang LAIN MACAM….. saya pesan IKAN BAWAL PENYET – Ternyata ianya pilihan yang kurang tepat apabila ikan tersebut digoreng agak garing sehingga ianya macam dah hilang zat pada isi ikan tersebut….. Ada jugak BAKSO PENYET namun saya macam tak berbaloi je nak makan MEATBALL penyet tu…..

188212 567615526582758 1874073480 n HAZMAN vs FOOD   Restoran Waroeng Penyet THE CURVE DAMANSARA

Apapun saya ucapkan terima kasih kepada dua orang GADIS nie…. Cik Nurul dan DUTA PELANCONGAN SOLO yang sudi meluangkan masa untuk menjamu selera bersama saya…. Siap belanja DURIAN CREPE lagi tu…..dan juga KAPTEN PASUKAN ARENA yang amat peramah semasa sessi lawatan sambil belajar ke IKEA….. hahahahahhaa

 

 

 

803 total views, 1 views today

HAZMAN vs FOOD – Pecel Lele + Jus ALPUKAT Restoran WONG SOLO

483000 551826111495033 2007988833 n HAZMAN vs FOOD   Pecel Lele + Jus ALPUKAT Restoran WONG SOLO

Sebelum ini…

Saya dah terjah ke RESTORAN WONG SOLO KAJANG untuk mencuba menu EMPAL SAPI tempohari.. Kali ini saya datang lagi untuk mencuba menu yang lain untuk membuat perbandingan apakah lauk ( menu )  yang paling sedap di restoran ini…

428091 551826101495034 1798929284 n HAZMAN vs FOOD   Pecel Lele + Jus ALPUKAT Restoran WONG SOLO

Maka dengan itu…

Saya pun pesan set Nasi + Pecel Lele yang didatangkan dengan side dishes standad iaitu tempe goreng bersama terung berlada….Ikan Keli ( pecel lele ) itu digoreng garing dan masih lagi panas semasa dihidangkan kepada saya tanda ianya baru disediakan …sedap !!!

408396 551826108161700 884671099 n HAZMAN vs FOOD   Pecel Lele + Jus ALPUKAT Restoran WONG SOLO

Untuk menambah selera makan….

Saya tambah order AYAM KAMPUNG PENYET pulak …. biasa la kan , bila kita dengar lauk ayam kampung je mesti teruja skit nak makan …Tambahan pulak ayam kampung ni yang bagusnya takde lemak kan….Tapi saya asingkan sambal CILI tu sebab takut perut meragam pulak nanti ( cuba tengok berapa banyak BIJIK CILI …. )

317970 551826138161697 322273272 n HAZMAN vs FOOD   Pecel Lele + Jus ALPUKAT Restoran WONG SOLO

Untuk minuman pula…

Kali ini saya mencuba untuk minum JUS ALPUKAT…. Ianya adalah campuran dari buah avokado yang dikisar halus dan dicampur sedikit perisa coklat… Tanpa sebarang tambahan air yea…. IA MEMANG SANGAT PEKAT !!! Anda boleh lihat sendiri…Dan saya berjaya habiskan semuanya dan minuman ini bagus untuk kesihatan anda…..

 

p/s : Esok ada HI-TEA kat HOTEL SINGGAHSANA ….

2,383 total views, 6 views today

HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Pada hari ahad yang lepas…

Saya tidak pulang ke kajang seperti biasa sebab parents saya ada hal…. so banyak masa dihabiskan dengan menonton VIDEO STREAMING tanpa sebarang BUFFERING dengan UNIFI 20Mbps….

255458 497999456877699 39827036 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Sehinggalah tiba waktu malam….

Saya membawa diri untuk mencari kedai makan yang menarik untuk dijadikan menu makan malam . Sampai ke NILAI …. terjumpa restoran TEA BOX yang terletak sebelum McDonalds DRIVE THRU menghala ke DATARAN Nilai……. 

Read More »

3,007 total views, 10 views today