Blogger Pencari Makan sanggup keliling satu Malaysia untuk kongsi tempat makan best

header blog pencari makan

Yeahh….

Nampaknya saya telah menjumpai satu lagi laman blog yang menulis berkisarkan “food review” ( bukan blog resepi masakan ).Maksud saya yang jenis datang kedai makan dan berikan ulasan serba sedikit mengenai kedai atau restoran tersebut.Yang saya maksudkan adalah blog SHAH KHAIRUL NIZAM DOT BLOGSPOT DOT COM .

Dengan menggunakan nama pena ” pencari makan” beliau sedang gigih menyahut cabaran saya untuk melakukan ulasan makanan sekurang-kurangnya 30 tempat untuk agar blog beliau dapat saya promosikan untuk pengetahuan umum.Boleh kata setiap hari ada sahaja menu baharu dan jom kita lihat antara yang menarik….

… 

Read More »

896 total views, 3 views today

HAZMAN vs FOOD – Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

Selesai sudah saya menghadiri majlis pelancaran rasmi SAMSUNG GALAXY NOTE 3 dan

Samsung Galaxy Gear di SUNWAY PYRAMID pagi tadi…. Yang bagusnya diorang berikan

sarapan pagi sebelum event bermula….Bukan itu sahaja ….

samsung goodies

Dapat Macaroon Samsung EDISI TERHAD – Tapi sebab manis sangat benda nie saya kasi

je kat seorang gadis misteri kat event tu…. Ye laa… daripada membazir kan….hehehehe

Oleh kerana sampai awal ( pukul 7.30 pagi ) padahal event hanya dikatakan bermula

pukul 9 pagi maka saya dan DUTA BLOGGER SAMSUNG makan sarapan dulu…. Best

jugak makan KFC AM TWISTER nie tapi rasa dia agak berbeza la dengan set menu

SARAPAN PAGI MCDONALDS

Sarapan sandwich yang saya paparkan di INSTAGRAM HAZMANFADZILDOTCOM nie

disediakan oleh Pihak SAMSUNG MALAYSIA

Dan makan bufet pula untuk menu tengahari….. hohohoho…. Memang rezeki la untuk

orang BUJANG dan TERUNA macam saya…. Jimat skit duit belanja dan perut pun

kenyang kan….

InsyaALLAH….

Bila kelapangan nanti saya cuba update pasal pelancaran SAMSUNG GALAXY NOTE 3

dan Samsung Galaxy GEAR versi saya nanti tau….

 

712 total views, 1 views today

HAZMAN vs FOOD – Kacang Pool HOMEMADE

kacang pool paling sedap

Empat hari yang lalu…

Saya ada post gambar KACANG POOL di Instagram HAZMANFADZILDOTCOM dengan

pertanyaan ” Di manakah nak cari kacang pool di area lembah klang nie ? ” Dan ada

dua tiga orang berikan jawapan di samping ramai jugak yang LIKE gambar nie….

Dan dengan tidak disangka-sangka….

Ada seorang staf di tempat saya bekerja bawak KACANG POOL HOMEMADE untuk

sebagai tester jualan di pejabat.Saya senyum sendiri sahaja sebab cetusan rasa hati

telah dimakbulkan…. Teringat pulak saya dengan idea dan konsep LAW OF

ATTRACTION ….

Ini adalah kuah kacang yang dicampur dengan daging

Saya gaul bersama dengan timun dan bawang …. biar sebati dengan kuah kacang tu

Lalu dimakan bersama DUA KEPING ROTI bersama telur mata…. Okey laaa walaupun

bukan rasa original macam di JOHOR ataupun SINGAPORE…. tapi cukup sudah untuk

mengenyangkan perut saya…..

 

p/s : Agaknya NUNEZ player JDT TEAM tu makan tak KACANG POOL nie ?

 

1,137 total views, no views today