HAZMAN vs FOOD – Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

Selesai sudah saya menghadiri majlis pelancaran rasmi SAMSUNG GALAXY NOTE 3 dan

Samsung Galaxy Gear di SUNWAY PYRAMID pagi tadi…. Yang bagusnya diorang berikan

sarapan pagi sebelum event bermula….Bukan itu sahaja ….

Samsung Macaroon HAZMAN vs FOOD   Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

Dapat Macaroon Samsung EDISI TERHAD – Tapi sebab manis sangat benda nie saya kasi

je kat seorang gadis misteri kat event tu…. Ye laa… daripada membazir kan….hehehehe

1209237 678061922204784 1844760358 n HAZMAN vs FOOD   Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

531931 678064625537847 980472813 n HAZMAN vs FOOD   Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

Oleh kerana sampai awal ( pukul 7.30 pagi ) padahal event hanya dikatakan bermula

pukul 9 pagi maka saya dan DUTA BLOGGER SAMSUNG makan sarapan dulu…. Best

jugak makan KFC AM TWISTER nie tapi rasa dia agak berbeza la dengan set menu

SARAPAN PAGI MCDONALDS

996814 678077412203235 947668929 n HAZMAN vs FOOD   Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

Sarapan sandwich yang saya paparkan di INSTAGRAM HAZMANFADZILDOTCOM nie

disediakan oleh Pihak SAMSUNG MALAYSIA

537042 678133785530931 238470336 n HAZMAN vs FOOD   Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

1237118 678135848864058 411820832 n HAZMAN vs FOOD   Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

Dan makan bufet pula untuk menu tengahari….. hohohoho…. Memang rezeki la untuk

orang BUJANG dan TERUNA macam saya…. Jimat skit duit belanja dan perut pun

kenyang kan….

1236662 678086522202324 1164755729 n HAZMAN vs FOOD   Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

InsyaALLAH….

Bila kelapangan nanti saya cuba update pasal pelancaran SAMSUNG GALAXY NOTE 3

dan Samsung Galaxy GEAR versi saya nanti tau….

 

439 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD – Kacang Pool HOMEMADE

1209166 673623855981924 977029001 n HAZMAN vs FOOD   Kacang Pool HOMEMADE

Empat hari yang lalu…

Saya ada post gambar KACANG POOL di Instagram HAZMANFADZILDOTCOM dengan

pertanyaan ” Di manakah nak cari kacang pool di area lembah klang nie ? ” Dan ada

dua tiga orang berikan jawapan di samping ramai jugak yang LIKE gambar nie….

1236245 675520532458923 1288477858 n HAZMAN vs FOOD   Kacang Pool HOMEMADE

Dan dengan tidak disangka-sangka….

Ada seorang staf di tempat saya bekerja bawak KACANG POOL HOMEMADE untuk

sebagai tester jualan di pejabat.Saya senyum sendiri sahaja sebab cetusan rasa hati

telah dimakbulkan…. Teringat pulak saya dengan idea dan konsep LAW OF

ATTRACTION ….

1234509 675520552458921 413425668 n HAZMAN vs FOOD   Kacang Pool HOMEMADE

Ini adalah kuah kacang yang dicampur dengan daging

558853 675520572458919 218655687 n HAZMAN vs FOOD   Kacang Pool HOMEMADE

Saya gaul bersama dengan timun dan bawang …. biar sebati dengan kuah kacang tu

529175 675520535792256 1168736508 n HAZMAN vs FOOD   Kacang Pool HOMEMADE

Lalu dimakan bersama DUA KEPING ROTI bersama telur mata…. Okey laaa walaupun

bukan rasa original macam di JOHOR ataupun SINGAPORE…. tapi cukup sudah untuk

mengenyangkan perut saya…..

 

p/s : Agaknya NUNEZ player JDT TEAM tu makan tak KACANG POOL nie ?

 

763 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD – Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

1003380 673612279316415 1831630060 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

Apabila anda melihat gambar ni…..

Adakah anda rasa ianya hidangan yang biasa dilihat di mana-mana kedai ? Saya rasa

tidak…. betul tak ?

1237173 673612245983085 2059474963 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

Apa yang saya tahu…. ia hanya boleh didapati di MEE JAWA RESTAURANT PUBLIKA

sahaja . Inipun saya dapat singgah makan di sini kerana ada event beberapa hari yang

lepas… Betul-betul berhadapan dengan restoran CHAWAN ( saya tak pernah cuba lagi )

1175667 673612232649753 584748436 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

1236680 673612265983083 2132330924 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

Ini pula … suasana dan hiasan dalaman MEE JAWA RESTAURAN PUBLIKA yang boleh

dikatakan macam kedai kopitiam . Cuma peralatan dan perabut yang digunakan

menarik dan berikan suasana yang best untuk kita makan di sini….

1014230 673612319316411 1116687184 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

Berbalik pada menu sarapan pagi yang saya pesan nie …. MANTAU BUN yang sungguh

gebu.Memang rasa lembut je… 1st time saya makan MANTAU BUN nie adalah semasa

makan RED CHILI CRAB WILLIAM CORNER sebelum nie

1185111 673612302649746 1052586022 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

MANTAU BUN nie pula cicah pula dengan gulai ayam ( ada tiga ketul ) memang

kita kelainan citarasa menu sarapan pagi nie…. Bukan apa biasanya kita makan dengan

roti biasa ( atau roti benggali ) tapi bila makan dengan MANTAU BUN nie confirm boleh

makan sampai 5-6 ketul laaa…. Sedap !!!

1233603 673612322649744 1709745453 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

CAWAN KOPI TRADISIONAL – Antara tarikan utama bagi pengusaha kopitiam nie….bila

kita tengok je cawan nie dah buat kita rasa syok je nak minum kopi…. Dan bagi anda

yang berkesempatan singgah di PUBLIKA memang saya cadangkan untuk datang

makan di sini….

 

p/s : PUBLIKA SOLARIS DUTAMAS nie memang banyak betul tempat makan best….

kena terjah lagi nie….

1,097 total views, 1 views today