HAZMAN vs FOOD – Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

Selesai sudah saya menghadiri majlis pelancaran rasmi SAMSUNG GALAXY NOTE 3 dan

Samsung Galaxy Gear di SUNWAY PYRAMID pagi tadi…. Yang bagusnya diorang berikan

sarapan pagi sebelum event bermula….Bukan itu sahaja ….

Samsung Macaroon HAZMAN vs FOOD   Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

Dapat Macaroon Samsung EDISI TERHAD – Tapi sebab manis sangat benda nie saya kasi

je kat seorang gadis misteri kat event tu…. Ye laa… daripada membazir kan….hehehehe

1209237 678061922204784 1844760358 n HAZMAN vs FOOD   Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

531931 678064625537847 980472813 n HAZMAN vs FOOD   Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

Oleh kerana sampai awal ( pukul 7.30 pagi ) padahal event hanya dikatakan bermula

pukul 9 pagi maka saya dan DUTA BLOGGER SAMSUNG makan sarapan dulu…. Best

jugak makan KFC AM TWISTER nie tapi rasa dia agak berbeza la dengan set menu

SARAPAN PAGI MCDONALDS

996814 678077412203235 947668929 n HAZMAN vs FOOD   Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

Sarapan sandwich yang saya paparkan di INSTAGRAM HAZMANFADZILDOTCOM nie

disediakan oleh Pihak SAMSUNG MALAYSIA

537042 678133785530931 238470336 n HAZMAN vs FOOD   Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

1237118 678135848864058 411820832 n HAZMAN vs FOOD   Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

Dan makan bufet pula untuk menu tengahari….. hohohoho…. Memang rezeki la untuk

orang BUJANG dan TERUNA macam saya…. Jimat skit duit belanja dan perut pun

kenyang kan….

1236662 678086522202324 1164755729 n HAZMAN vs FOOD   Macaroon SAMSUNG Edisi Terhad !!!

InsyaALLAH….

Bila kelapangan nanti saya cuba update pasal pelancaran SAMSUNG GALAXY NOTE 3

dan Samsung Galaxy GEAR versi saya nanti tau….

 

297 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD – Kacang Pool HOMEMADE

1209166 673623855981924 977029001 n HAZMAN vs FOOD   Kacang Pool HOMEMADE

Empat hari yang lalu…

Saya ada post gambar KACANG POOL di Instagram HAZMANFADZILDOTCOM dengan

pertanyaan ” Di manakah nak cari kacang pool di area lembah klang nie ? ” Dan ada

dua tiga orang berikan jawapan di samping ramai jugak yang LIKE gambar nie….

1236245 675520532458923 1288477858 n HAZMAN vs FOOD   Kacang Pool HOMEMADE

Dan dengan tidak disangka-sangka….

Ada seorang staf di tempat saya bekerja bawak KACANG POOL HOMEMADE untuk

sebagai tester jualan di pejabat.Saya senyum sendiri sahaja sebab cetusan rasa hati

telah dimakbulkan…. Teringat pulak saya dengan idea dan konsep LAW OF

ATTRACTION ….

1234509 675520552458921 413425668 n HAZMAN vs FOOD   Kacang Pool HOMEMADE

Ini adalah kuah kacang yang dicampur dengan daging

558853 675520572458919 218655687 n HAZMAN vs FOOD   Kacang Pool HOMEMADE

Saya gaul bersama dengan timun dan bawang …. biar sebati dengan kuah kacang tu

529175 675520535792256 1168736508 n HAZMAN vs FOOD   Kacang Pool HOMEMADE

Lalu dimakan bersama DUA KEPING ROTI bersama telur mata…. Okey laaa walaupun

bukan rasa original macam di JOHOR ataupun SINGAPORE…. tapi cukup sudah untuk

mengenyangkan perut saya…..

 

p/s : Agaknya NUNEZ player JDT TEAM tu makan tak KACANG POOL nie ?

 

607 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD – Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

1003380 673612279316415 1831630060 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

Apabila anda melihat gambar ni…..

Adakah anda rasa ianya hidangan yang biasa dilihat di mana-mana kedai ? Saya rasa

tidak…. betul tak ?

1237173 673612245983085 2059474963 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

Apa yang saya tahu…. ia hanya boleh didapati di MEE JAWA RESTAURANT PUBLIKA

sahaja . Inipun saya dapat singgah makan di sini kerana ada event beberapa hari yang

lepas… Betul-betul berhadapan dengan restoran CHAWAN ( saya tak pernah cuba lagi )

1175667 673612232649753 584748436 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

1236680 673612265983083 2132330924 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

Ini pula … suasana dan hiasan dalaman MEE JAWA RESTAURAN PUBLIKA yang boleh

dikatakan macam kedai kopitiam . Cuma peralatan dan perabut yang digunakan

menarik dan berikan suasana yang best untuk kita makan di sini….

1014230 673612319316411 1116687184 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

Berbalik pada menu sarapan pagi yang saya pesan nie …. MANTAU BUN yang sungguh

gebu.Memang rasa lembut je… 1st time saya makan MANTAU BUN nie adalah semasa

makan RED CHILI CRAB WILLIAM CORNER sebelum nie

1185111 673612302649746 1052586022 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

MANTAU BUN nie pula cicah pula dengan gulai ayam ( ada tiga ketul ) memang

kita kelainan citarasa menu sarapan pagi nie…. Bukan apa biasanya kita makan dengan

roti biasa ( atau roti benggali ) tapi bila makan dengan MANTAU BUN nie confirm boleh

makan sampai 5-6 ketul laaa…. Sedap !!!

1233603 673612322649744 1709745453 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

CAWAN KOPI TRADISIONAL – Antara tarikan utama bagi pengusaha kopitiam nie….bila

kita tengok je cawan nie dah buat kita rasa syok je nak minum kopi…. Dan bagi anda

yang berkesempatan singgah di PUBLIKA memang saya cadangkan untuk datang

makan di sini….

 

p/s : PUBLIKA SOLARIS DUTAMAS nie memang banyak betul tempat makan best….

kena terjah┬álagi nie….

848 total views, 2 views today

Saya adalah WINNER of KFC 40th years So Good Moment Contest

1237869 670790389598604 409786843 n Saya adalah WINNER of KFC 40th years So Good Moment Contest

Dua hari lepas….

Pulang dari pejabat…. bertemu dengan jiran sebelah rumah….mengatakan ada sampul

berdaftar untuk saya.Rupa-rupanya surat dari KFC EVENT MALAYSIA yang hantar

dengan syarikat perkhidmatan kurier

1175737 670790379598605 1147192561 n Saya adalah WINNER of KFC 40th years So Good Moment Contest

Alhamdulillah…

Saya adalah salah seorang pemenang KFC 40TH SO GOOD MOMENT CONTEST yang

saya sendiri dah tak ingat bila masa saya sertai tempohari…. hehehhe….Dan dapatlah

voucher tunai RM10 tapi menariknya sebab ianya boleh beli samada RASAMAS , KFC

mahupun PIZZA HUT….

1234030 10151686546374247 210497341 n Saya adalah WINNER of KFC 40th years So Good Moment Contest

Cadangannya….

Nak beli menu SARAPAN KFC – Boleh dapat DUA SET MENU kan….. Tengoklah , mungkin

nak ajak ADIK PEREMPUAN BLOGGER PALING KACAK untuk teman saya sarapan pagi

Serius… memang adik beliau dalam kategori cantik… icon smile Saya adalah WINNER of KFC 40th years So Good Moment Contest

375 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD – Mee Jawa Tulang Senawang

923040 595780157099628 1843725402 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Tulang Senawang

Masih ingat tak lagi post entry saya ambil stok SAMBAL GORENG KENTANG dan REMPEYEK

KACANG TANAH untuk dibuat review di blog nie… ? Sebenarnya saya pergi sendiri berjumpa

dengan tokey tersebut di senawang….Dan sebelum berjumpa saya singgah makan di medan

selera PENGHULU CANTIK ( sila google yea )

317334 595780160432961 653797738 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Tulang Senawang

Bersama rakan saya …. singgah di kedai makan MAK SITI nie…..dia mencuba MEE JAWA

AYAM GORENG

922731 595780163766294 352736696 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Tulang Senawang

Bila saya tengok AYAM SEKETUL dengan bahagian isi yang banyak memang membuka

selera nak makan mee jawa nie….dan pastinya akan mengenyangkan perut yang kosong…..

934892 595780187099625 1357988521 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Tulang Senawang

Saya pula mencuba MEE JAWA TULANG – suatu menu yang pertama kali saya jumpa sebab

kat negeri lain takde rasanya…. ataupun saya je yang perasan…..

934152 595780220432955 1809182275 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Tulang Senawang

Untuk menambahkan perisa saya tambah sambal cili homemade kedai mak siti dicampur

bersama dengan mee jawa tulang yang nak makan tue….sedikit unik sebab ianya pekat

manis …..Dan apabila digaulkan dalam pinggan mee tu terus buat saya berselera untuk

meneruskan setiap suapan ….

931352 595780197099624 1275031263 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Tulang Senawang

Tulang yang ada nie masih banyak isinya… maka saya boleh gigit dan makan dagingnya….

makan bersulamkan dengan kuah mee jawa nie menjadikan ianya kombinasi yang sedap

untuk deria rasa kita….

383306 595780203766290 1089956362 n HAZMAN vs FOOD   Mee Jawa Tulang Senawang

Bagi setiap pinggan ( MEE JAWA TULANG dan AYAM ) ianya berharga RM5 setiap satu….

Suatu sememangnya berbaloi untuk wang anda dalam menikmati menu sarapan pagi yang

sedikit berbeza dari kebiasaan yang kita ambil….

 

p/s : Kat mana lagi tempat makan best dan sedap di SENAWANG ?

742 total views, no views today