Menu SARAPAN PAGI RINGKAS

Hari isnin kembali lagi….

Saya rasa tak puas bangun tidur pagi tadi setelah SEDAP MIMPI babak menarik bersama MY GEREK…. ( hahahahahaha )

487490 577355742275403 1531089060 n Menu SARAPAN PAGI RINGKAS

Dua minggu lepas saya menghadiri DANGEROUS GOOD REGULATION AWARENESS selama suatu hari…. Kursus sehari mengenai BARANGAN BAHAYA – ianya wajib untuk setiap pekerja syarikat penerbangan…..Nasib baik ujian ringkas yang diberikan saya boleh jawab dengan penuh keyakinan….. ;)… 

Read More »

1,378 total views, 3 views today

HAZMAN vs FOOD – KFC A.M MULTIGRAIN + A.M RISER

427659 10151264921474247 1226876498 n HAZMAN vs FOOD   KFC A.M MULTIGRAIN + A.M RISER

Saya agak tertarik dengan menu baru sarapan pagi breakfast setelah melihat iklan di facebook mahupun suratkhabar… Akan tetapi seperti biasa gambar iklan adalah PAPARAN SAHAJA dan ianya adalah bertujuan untuk PROMOSI…

321449 546385208705790 338557858 n HAZMAN vs FOOD   KFC A.M MULTIGRAIN + A.M RISER

Dengan rasa ingin tahu….Saya beli Ala Carte KFC A.M MULTIGRAIN dan KFC A.M RISER tanpa air …. Untuk dua biji ‘burger’ harganya adalah rm10.15 dengan CUKAI KERAJAAN 6 % … 

Read More »

556 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

Seperti yang saya telah nyatakan post entry HOTEL AVILLION MELAKA aritu so kali nie saya share apakah menu yang dihidangkan kepada pelanggan di hotel ini….

hotel front2 HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

sumber gambar

Sekali imbas apabila saya lihat imej dan tengok dengan senibina bangunan hotel ini sudah terbayangkan menu makanan yang lazat dan hidangan bufef yang sedap dan menarik perhatian selera saya…. Namun……. 

Read More »

774 total views, 1 views today

HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

396763 518638144813830 1570893755 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

Nampaknya …. ada lagi saki baki citer pasal # TS DAYOUT – Kali nie citer pasal saya pergi breakfast dekat CHONG KOK KOPITIAM , salah satu kedai kopitiam yang tertua di Bandar Klang nie….

293749 518638148147163 1689311856 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

Apabila saya lihat pasa senarai menu makanan / minuman yang ada…. saya tertarik pada  ” Roti Bun Gandum ” dan pilih untuk kukus ( stim ) jee… kalau nak bakar cam biasa pun boleh gak…

15982 518638151480496 1766914751 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

543136 518638201480491 1189864481 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

Sementara tunggu roti saya siap…. mata saya tertumpu pada dua jam antik yang ada di kedai kopitiam nie….Nice kan…

205550 518638184813826 1956222107 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

Lebih kurang 5 minit roti saya pun sampai….. dan inilah rupanya ROTI BUN GANDUM….

254990 518638208147157 1886895016 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

Inilah kali pertama saya makan roti nie… dan kalau tak silap ianya adalah homemade… sebab tu la tak jumpa kat kedai lain….. huhuhu

12871 518638188147159 2072423499 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

Roti gun gandum yang disapukan sedikit kaya dan mentega memang sesuai sungguh untuk makan ketika sarapan pagi mahupun minum petang….

402417 518638174813827 1034509409 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

Dan apabila dah lepak kopitiam… memang kena la minum secawan kopi kan….Best woo..

 

p/s : So sarapan di mana hari nie ?

 

 

474 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD ( BIHUN TELUR KARI AYAM + KOPI TIGA LAYER )

561918 504524209558557 223358930 n HAZMAN vs FOOD ( BIHUN TELUR KARI AYAM + KOPI TIGA LAYER )

Pada suatu petang minggu lepas…

Saya berkesempatan untuk singgah TERMINAL BAS BERSEPADU ( TBS ) di Bandar Tasik Selatan sebelum naik STAR LRT ke Pandan Jaya….Dan tertarik nak masuk kedai makan nie saya tengok MISBUN SIDEK ( kiri – tiada dalam gambar ) serta Jaafar Onn yang jadi duta…… 

Read More »

597 total views, 1 views today