Menu SARAPAN PAGI RINGKAS

Hari isnin kembali lagi….

Saya rasa tak puas bangun tidur pagi tadi setelah SEDAP MIMPI babak menarik

bersama MY GEREK…. ( hahahahahaha )

487490 577355742275403 1531089060 n Menu SARAPAN PAGI RINGKAS

Dua minggu lepas saya menghadiri DANGEROUS GOOD REGULATION AWARENESS

selama suatu hari…. Kursus sehari mengenai BARANGAN BAHAYA – ianya wajib untuk

setiap pekerja syarikat penerbangan…..Nasib baik ujian ringkas yang diberikan saya boleh

jawab dengan penuh keyakinan….. icon wink Menu SARAPAN PAGI RINGKAS

625433 577355755608735 501398021 n Menu SARAPAN PAGI RINGKAS

Hari ni saya sarapan simple jee….

Nasi lemak TELUR REBUS dengan SAMBAL GORENG KENTANG AL HABSHEE…. Memang

membuka selera betul laaa….Kena pulak layan KOPI O…. terus berikan mood positif untuk

saya mulakan kerja…..

 

p/s : Anda sarapan apa hari nie ?

808 total views, 5 views today

HAZMAN vs FOOD – KFC A.M MULTIGRAIN + A.M RISER

427659 10151264921474247 1226876498 n HAZMAN vs FOOD   KFC A.M MULTIGRAIN + A.M RISER

Saya agak tertarik dengan menu baru sarapan pagi breakfast setelah melihat

iklan di facebook mahupun suratkhabar… Akan tetapi seperti biasa gambar iklan

adalah PAPARAN SAHAJA dan ianya adalah bertujuan untuk PROMOSI…

321449 546385208705790 338557858 n HAZMAN vs FOOD   KFC A.M MULTIGRAIN + A.M RISER

Dengan rasa ingin tahu….

Saya beli Ala Carte KFC A.M MULTIGRAIN dan KFC A.M RISER tanpa air …. Untuk dua biji

‘burger’ harganya adalah rm10.15 dengan CUKAI KERAJAAN 6 %

734174 546385252039119 604371605 n HAZMAN vs FOOD   KFC A.M MULTIGRAIN + A.M RISER

16817 546386745372303 199224545 n HAZMAN vs FOOD   KFC A.M MULTIGRAIN + A.M RISER

309655 546386698705641 1205463668 n HAZMAN vs FOOD   KFC A.M MULTIGRAIN + A.M RISER

Inilah adalah beberapa sudut pandang KFC A.M RISER – Ada kepingan daging ayam dan

telur mata kerbau yang diselaputi dengan mayonis…. Dan hanya sedap bila dimakan dengan

sos cili… hehehehehe

64899 546385312039113 149895112 n HAZMAN vs FOOD   KFC A.M MULTIGRAIN + A.M RISER

Ini pula adalah KFC A.M MULTIGRAIN yang gunakan roti yang penuh dengan bijirin ( saya

tak tahu apa nama jenis rotinya ) dan ianya sedikit tebal berbanding roti burger yang biasa

kita makan….Lebih kurang macam KFC A.M RISER cuma guna telur omelette

72502 546385318705779 1788273636 n HAZMAN vs FOOD   KFC A.M MULTIGRAIN + A.M RISER

602972 546385355372442 881434307 n HAZMAN vs FOOD   KFC A.M MULTIGRAIN + A.M RISER

Keratan rentas KFC A.M MULTIGRAIN yang boleh membuatkan anda rasa kenyang jika

diambil sewaktu makan pagi…. Tapi kalau ikut selera saya boleh je tambah SNACK PLATE

lepas habis makan kedua burger nie….ahahahahaha

Dan kalau ditanya… Saya lebih suka KFC A.M RISER sebab ianya gunakan roti burger

biasa yang standard kita makan , lebih nikmat apabila kita kunyah – terus rasa isi daging

ayam + telur tu

Cuma kalau tak silap saya tak semua cawangan KFC yang sediakan menu sarapan nie….

so kena periksa dulu la samada tempat anda ada ke tak yea….

 

p/s : SAYA MASIH BUJANG DAN TERUNA …..

317 total views, 1 views today

HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

Seperti yang saya telah nyatakan post entry HOTEL AVILLION MELAKA aritu

so kali nie saya share apakah menu yang dihidangkan kepada pelanggan

di hotel ini….

hotel front2 HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

sumber gambar

Sekali imbas apabila saya lihat imej dan tengok dengan senibina bangunan hotel

ini sudah terbayangkan menu makanan yang lazat dan hidangan bufef yang sedap

dan menarik perhatian selera saya…. Namun….

386730 537454806265497 1772670220 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

61014 537454809598830 1690819794 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

Apabila tengok menu makan malam pada hari pertama saya check in hotel nie…. telah

menggambarkan bahawa makanan kat hotel nie biasa sahaja….tambah-tambah apabila saya

ikan goreng kat atas nie….dah gaya orang BUJANG dan TERUNA macam saya jee

masaknya¬†dan bukan tukang masak hotel…. huhuhu

Pun begitu saya makan la jugak kan….maklumlah semuanya sudah dibayar oleh company

tambah pulak bukan selalu dapat makan kat hotel di melaka nie….hehehehehe

28053 537454802932164 899602955 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

1191 537454859598825 136534702 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

734428 537454909598820 1712718372 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

184541 537454856265492 765736624 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

Gambar-gambar di atas adalah set menu breakfast….Menu wajib ada ialah nasi lemak dan

tukar-tukar la antara kuewtiow / mee / bihun goreng….Saya pulak jenis kalau makan bufet

nie mesti nak amik at least 90% makanan… Dan setiap makan tu mesti amik telur mata

dan omelette ( jadi cam ketagih pulak )

188740 537454912932153 2004390716 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

479934 537454916265486 374493039 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

540930 537454866265491 1686767012 n HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

Bagi menu lunch atau dinner….selalunya saya akan amik nasi sedikit tapi lauk kalau boleh

semua letak dalam pinggan laa….Kekurangan pada set bufet hotel ini ialah tidak banyak

jenis lauk yang disediakan (hanya 3-4 jenis sahaja ) Sekali saya duduk makan dah habis

dan takde apa lagi yang boleh buat saya sambung makan lagi……

Cuma sebab saya menghadiri seminar …. maka ada lagi tambahan minum pagi dan minum

petang pada pukul 10 pagi dan 4 petang….So sehari saya makan LIMA KALI sepanjang

4 malam / 3 hari …. icon wink HAZMAN vs FOOD ( Breakfast + Lunch + Dinner Hotel Avillion Melaka )

 

p/s : Suka pergi seminar macam nie sebab SAVE BUDGET MAKAN-MAKAN…..

381 total views, 3 views today

HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

396763 518638144813830 1570893755 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

Nampaknya …. ada lagi saki baki citer pasal # TS DAYOUT – Kali nie citer pasal saya

pergi breakfast dekat CHONG KOK KOPITIAM , salah satu kedai kopitiam yang tertua

di Bandar Klang nie….

293749 518638148147163 1689311856 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

Apabila saya lihat pasa senarai menu makanan / minuman yang ada…. saya tertarik

pada ¬†” Roti Bun Gandum ” dan pilih untuk kukus ( stim ) jee… kalau nak bakar cam biasa

pun boleh gak…

15982 518638151480496 1766914751 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

543136 518638201480491 1189864481 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

Sementara tunggu roti saya siap…. mata saya tertumpu pada dua jam antik yang ada

di kedai kopitiam nie….Nice kan…

205550 518638184813826 1956222107 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

Lebih kurang 5 minit roti saya pun sampai….. dan inilah rupanya ROTI BUN GANDUM….

254990 518638208147157 1886895016 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

Inilah kali pertama saya makan roti nie… dan kalau tak silap ianya adalah homemade…

sebab tu la tak jumpa kat kedai lain….. huhuhu

12871 518638188147159 2072423499 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

Roti gun gandum yang disapukan sedikit kaya dan mentega memang sesuai sungguh

untuk makan ketika sarapan pagi mahupun minum petang….

402417 518638174813827 1034509409 n HAZMAN vs FOOD ( Roti Bun Gandum Kukus CHONG KOK KOPITIAM )

Dan apabila dah lepak kopitiam… memang kena la minum secawan kopi kan….Best woo..

 

p/s : So sarapan di mana hari nie ?

 

 

235 total views, 1 views today

Mee Jawa Ala Sarawak

Selain MEE KOLOK….

Ada lagi satu menu dari SARAWAK yang saya suka dan pasti akan cari kalau dapat

peluang pergi ke KUCHING….Iaitu MEE JAWA ALA SARAWAK….

DSC 0547 Mee Jawa Ala Sarawak

Tapi sebelum tu….

Saya beli dan makan la DUA BUNGKUS kacang kuda rebus ( antara makanan paling

murah di kantin sekolah ) dan setakat nie di tempat saya hanya PASAR MALAM TAMAN

SEROJA je yang ada jual….

DSC 0548 Mee Jawa Ala Sarawak

Okey …

Berbalik pada MEE JAWA tu … yang saya beli kat pasar malam nie memang simple je

pun telur rebus potong jee… Kalau yang saya makan kat KUCHING tu siap ada hirisan

ayam / daging lagi….kuah pun pekat

DSC 0551 Mee Jawa Ala Sarawak

Dan apa yang unik mengenai MEE JAWA ALA SARAWAK nie ialah diorang makan

dengan satay bersama kuahnya campur sekali dengan MEE JAWA tersebut….First time

makan dulu macam rasa pelik jeee….tapi bila dah campur gaul dalam pinggan rasanya

memang NYAMAN ( sedap ) laaaa…. Kalau tak percaya cuba la tanya DAYANG NUR

FAIZAH ker , CAMELIA ker , SHARIFAH ZARINA ke …. tak pun PENYANYI AWAN NANO

tu si HAFIZ…. pasal MEE JAWA ALA SARAWAK nie….

DSC 0555 Mee Jawa Ala Sarawak

So secara konsepnya….

Beginilah cara MEE JAWA ALA SARAWAK dimakan….mee jawa + satay berkuah yea…

cuma kalau nak nikmat rasa yang sebenar kena pergi SARAWAK la kan….Tapi

BLOGGER LONTONG KAPAR dah ajak saya terjah ke CAFE HADEEJA milik penyanyi

DEJA MOSS kat Ukay Perdana dan mungkin nak pergi ke DAPUR SARAWAK yang

terletak di SETAPAK

In future saya berharap dapat makan NASIK AROK + MANOK PANSUH la pulakkk……

 

p/s : Entry makanan kali nie sebab really miss my GEREK…….

369 total views, 1 views today