HAZMAN vs FOOD – Mee Jawa Restaurant PUBLIKA

Apabila anda melihat gambar ni…..

Adakah anda rasa ianya hidangan yang biasa dilihat di mana-mana kedai ? Saya rasa

tidak…. betul tak ?

Apa yang saya tahu…. ia hanya boleh didapati di MEE JAWA RESTAURANT PUBLIKA

sahaja . Inipun saya dapat singgah makan di sini kerana ada event beberapa hari yang

lepas… Betul-betul berhadapan dengan restoran CHAWAN ( saya tak pernah cuba lagi )

Ini pula … suasana dan hiasan dalaman MEE JAWA RESTAURAN PUBLIKA yang boleh

dikatakan macam kedai kopitiam . Cuma peralatan dan perabut yang digunakan

menarik dan berikan suasana yang best untuk kita makan di sini….

Berbalik pada menu sarapan pagi yang saya pesan nie …. MANTAU BUN yang sungguh

gebu.Memang rasa lembut je… 1st time saya makan MANTAU BUN nie adalah semasa

makan RED CHILI CRAB WILLIAM CORNER sebelum nie

MANTAU BUN nie pula cicah pula dengan gulai ayam ( ada tiga ketul ) memang

kita kelainan citarasa menu sarapan pagi nie…. Bukan apa biasanya kita makan dengan

roti biasa ( atau roti benggali ) tapi bila makan dengan MANTAU BUN nie confirm boleh

makan sampai 5-6 ketul laaa…. Sedap !!!

CAWAN KOPI TRADISIONAL – Antara tarikan utama bagi pengusaha kopitiam nie….bila

kita tengok je cawan nie dah buat kita rasa syok je nak minum kopi…. Dan bagi anda

yang berkesempatan singgah di PUBLIKA memang saya cadangkan untuk datang

makan di sini….

 

p/s : PUBLIKA SOLARIS DUTAMAS nie memang banyak betul tempat makan best….

kena terjah lagi nie….

1,300 total views, 2 views today

Saya adalah WINNER of KFC 40th years So Good Moment Contest

Dua hari lepas….

Pulang dari pejabat…. bertemu dengan jiran sebelah rumah….mengatakan ada sampul

berdaftar untuk saya.Rupa-rupanya surat dari KFC EVENT MALAYSIA yang hantar

dengan syarikat perkhidmatan kurier

Alhamdulillah…

Saya adalah salah seorang pemenang KFC 40TH SO GOOD MOMENT CONTEST yang

saya sendiri dah tak ingat bila masa saya sertai tempohari…. hehehhe….Dan dapatlah

voucher tunai RM10 tapi menariknya sebab ianya boleh beli samada RASAMAS , KFC

mahupun PIZZA HUT….

Cadangannya….

Nak beli menu SARAPAN KFC – Boleh dapat DUA SET MENU kan….. Tengoklah , mungkin

nak ajak ADIK PEREMPUAN BLOGGER PALING KACAK untuk teman saya sarapan pagi

Serius… memang adik beliau dalam kategori cantik… :)

603 total views, 2 views today

HAZMAN vs FOOD – Mee Jawa Tulang Senawang

Masih ingat tak lagi post entry saya ambil stok SAMBAL GORENG KENTANG dan REMPEYEK

KACANG TANAH untuk dibuat review di blog nie… ? Sebenarnya saya pergi sendiri berjumpa

dengan tokey tersebut di senawang….Dan sebelum berjumpa saya singgah makan di medan

selera PENGHULU CANTIK ( sila google yea )

menu sarapan pagi

Bersama rakan saya …. singgah di kedai makan MAK SITI nie…..dia mencuba MEE JAWA

AYAM GORENG

menu saparan pagi

Bila saya tengok AYAM SEKETUL dengan bahagian isi yang banyak memang membuka

selera nak makan mee jawa nie….dan pastinya akan mengenyangkan perut yang kosong…..

menu sarapan pagi

Saya pula mencuba MEE JAWA TULANG – suatu menu yang pertama kali saya jumpa sebab

kat negeri lain takde rasanya…. ataupun saya je yang perasan…..

Untuk menambahkan perisa saya tambah sambal cili homemade kedai mak siti dicampur

bersama dengan mee jawa tulang yang nak makan tue….sedikit unik sebab ianya pekat

manis …..Dan apabila digaulkan dalam pinggan mee tu terus buat saya berselera untuk

meneruskan setiap suapan ….

menu sarapan pagi

Tulang yang ada nie masih banyak isinya… maka saya boleh gigit dan makan dagingnya….

makan bersulamkan dengan kuah mee jawa nie menjadikan ianya kombinasi yang sedap

untuk deria rasa kita….

menu makan pagi

Bagi setiap pinggan ( MEE JAWA TULANG dan AYAM ) ianya berharga RM5 setiap satu….

Suatu sememangnya berbaloi untuk wang anda dalam menikmati menu sarapan pagi yang

sedikit berbeza dari kebiasaan yang kita ambil….

 

p/s : Kat mana lagi tempat makan best dan sedap di SENAWANG ?

1,181 total views, 3 views today