HAZMAN vs FOOD – Restoran Beryani Gam Johor Bandar Enstek

Seringkali pulang dari kerja ternampak banner RESTORAN BERYANI GAM JOHOR nie….

Cuma tidak kesempatan sahaja nak singgah…. dan minggu lepas bersama rakan opis saya

terjah ke restoran yang terletak di BANDAR ENSTEK nie….

Rakan opis saya ambil nasi beryani lauk AYAM GORENG BEREMPAH…..Dan ianya

dihidangkan dengan jelatah dan kuah dhal bersama papadom ( standard la kan… )

Pilihan saya pula… ambil lauk AYAM MASAK MERAH jee…. Cuma disebabkan dapat

bahagian kepak maka terpaksa makan guna tangan sebab kalau guna sudu garpu confirm

tak puas punya kan…..Ringkasnya….nasi beryani nie sedap walaupun nasi dia tak berderai….

lauk ayam dia pun just nice takde terlebih masin ataun tawar….

Cuma di sini kalau silap bila tengok menu tu ada lauk udang galah…. tapi kena buat

tempahan awal terlebih dahulu….Owhh yang di atas adalah alamat di BANDAR ENSTEK

Ada juga cawangan lain yang boleh anda terjah dan kunjungi yea….

Rasanya minggu nie nak ajak GADIS MISTERI GHAZAL makan dengan saya lalalalala…..

MOHON VOTE SAYA UNTUK NUFFNANG FAVE MAKAN MAKAN EXPERT

1,649 total views, no views today

HAZMAN vs FOOD – Nasi Kukus Warung Yasmin Kuala Terengganu

Pada hari ahad lepas TEAM JJCM buat coverage kat kedai NASI KUKUS ILHAM yang

terletak di MUTIARA DAMANSARA…. Rasanya MODEL TUDUNG KAK SITI ada buat

review pasal tempat tu

kedai nasi kukus kuala terengganu

Teringat pula saya sewaktu pulang dari PULAU REDANG tempohari….. rakan sepejabat

yang mak mentuanya tinggal di kuala terengganu telah bawa saya dan rakan-rakan untuk

menjamu selera makan tengahari di NASI KUKUS WARUNG YASMIN

ayam goreng berempah

ayam goreng berempah

ayam goreng berempah

ayam goreng berempah

ayam goreng berempah

Kalau tak silap kedai ni terletak depan sedikit dengan pasaraya MYDIN dan ianya

bertentangan dengan kedai jual PEMADAM API…. Terlupa pulak nak mintak alamat atau

business card diorang….

Apapun nasi kukus yang dijual dengan AYAM GORENG BEREMPAH sebagai menu utama

turut disediakan lauk pauk lain untuk pelanggan…. Kesemua LIMA NASI KUKUS termasuk

air adalah RM39 SAHAJA !!! Takde mahal sangatlah bagi saya kan….Memang sedap dan

mengenyangkan….

 

p/s : Agak-agaknya yang mana satu set NASI KUKUS yang saya makan ???

1,711 total views, no views today

Hazman vs Food ( Kepak + Dada + Drumstik + Rangka Ayam )

Sekarang nie….

Rasa excited la pulak apabila tibanya ada pasar malam…. bukan aper sebab dalam kepala otak saya nie pasti akan terfikir apa lagi MAKANAN PASAR MALAM yang saya nak masukkan dalam slot HAZMAN vs FOOD….

Dan kali ini saya pilih….

makanan goreng

Sepinggan ketul-ketul ayam PASAR MALAM…..

makanan pasar malam

Seperti yang anda biasa lihat di PASAR MALAM…. saya amik semua bahagian yang dijual…. KEPAK – ISI DADA dan peha a.k.a DRUMSTIK kan….Kalau TIGA KETUL nie… tak sampai LIMA MINIT saya dah habis makan…. hehehehehe

makanan pasar malam

Dan inilah RANGKA AYAM GORENG – bahagian yang dah lama sangat saya tak makan nie sejak zaman sekolah dahulu….lagipun anda semua tahu kan…. RANGKA AYAM GORENG nie tidak dijual di kedai makan mahupun restoran sebagai hidangan kan… dan hanya di PASAR MALAM sahaja …. betul tak ?

makanan pasar malam

Dan tanpa perlu diminta … ‘KERAK AYAM GORENG‘ nie diberikan secara PERCUMA kepada setiap pembelian yang anda lakukan….tapi cili sos diorang kasi TIGA PAKET je, tak cukup la bagi saya….terus sebotol CILI SOS jenama ‘LIFE’ saya bawa pulang bersama-sama ayam nie…

Kalau tadi TIGA KETUL ayam tu saya makan tak sampai LIMA MINIT…. RANGKA AYAM GORENG nie saya amik masa dalam SEPULUH MINIT.… walaupun isinya takde la sangat…. tapi nak mengunyah tulang tu kena hati-hati jugak laa kan….

 

p/s : Minggu depan saya bercadang nak makan MEE atau BIHUN yang BERKUAH… any suggestion my friend ???

1,966 total views, no views today