HAZMAN vs FOOD – Menu Makan Tengahari Restoran UPIN IPIN

kedai jualan barangan jenama upin ipin

Saya pernah juga beberapa kali singgah makan di BANDAR SHAH ALAM dan kalau tak silap di antaranya adalah Restoran Ayam Bakar MAS MONO . Tapi pada hari ahad yang lepas ( sehari selepas cuci mata AWEK KLIMS 2013 ) saya berpeluang menghadiri KELAS MASTERCLASS WORDPRESS anjuran Team DENAIHATI…. ¬†Akan tetapi sebagai seorang FOODBLOGGER waktu yang ditunggu adalah masa makan dah rancang nak amik gambar kandid para peserta merasai menu makan tengahari di Restoran UPIN IPIN pada hari tersebut…. hehehehe Tapi mula-mula kita tengok dulu set makanan pilihan …..

… 

Read More »

2,871 total views, 1 views today

Minum Petang bersama DAPHNE IKING

Pada petang selasa yang lepas…

Saya berkesempatan untuk hadir event anjuran BLOOGGERS ( nanti akan saya update

kemudian ) di mana saya bertemu dengan DAPHNE IKING…. Ni reaksi beliau

sebab dah lama tak jumpa saya…..hehehehhe

Sebab dah lama tak jumpa kami ambilah gambar berdua bersama produk tersebut

sebagai prop la kan…. Last time saya jumpa dia masa pelancaran iPhone 5 CELCOM

kat BLUE CUBE SUNYWAY PYRAMID . Bila dah habis launching event nie…. kitorang

menjamah menu minum petang yang disediakan

Rasa seketul dua sebagai pembuka selera…..

Dan untuk mengalas perut…. saya makanlah spaghetti dengan CHICKEN WITH TOMATO

SAUCE dan SOSEJ WITH BLACKPEPPER SAUCE…. Kenyang jugaklah…. Yang penting happy

sebab dapat minum petang bersama DAPHNE IKING….

 

893 total views, 1 views today

Majlis Berbuka Puasa di Tempat Kerja Saya – KUIH LIMAS PERAK

Alhamdulillah….

Malam tadi saya berkesempatan untuk berbuka puasa bersama rakan sepejabat di mana

telah diadakan majlis berbuka puasa untuk staf yang berkelapangan….

JELATAH – Hidangan untuk berbuka pada malam tadi dimasak oleh salah seorang rakan

sepejabat yang sememangnya memiliki kepakaran dalam bidang masakan nie…

Oleh kerana makan NASI TOMATO maka sudah semestinya ada LAUK DALCA

AYAM MASAK MERAH – Paling cepat habis….

Dan penambah menu – DAGING MASAK HITAM….

Sebagai pembuka selera – makan KUIH CARA dan CARA BERLAUK … anda boleh tengok

saiz kuiz nie agak besar kan berbanding apa yang biasa kita lihat di pasar ramadan

Dan sebagai pemanis mulut – KUIH TEPUNG PELITA ataupun LIMAS ( panggilan orang

kelahiran ABANG ENSEM ) Memang SEDAP !!!

 

p/s : Malam nie berbuka kat hotel LAGI …..

1,185 total views, 1 views today