HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Pada hari ahad yang lepas…

Saya tidak pulang ke kajang seperti biasa sebab parents saya ada hal…. so banyak

masa dihabiskan dengan menonton VIDEO STREAMING tanpa sebarang

BUFFERING dengan UNIFI 20Mbps….

255458 497999456877699 39827036 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Sehinggalah tiba waktu malam….

Saya membawa diri untuk mencari kedai makan yang menarik untuk dijadikan menu

makan malam . Sampai ke NILAI …. terjumpa restoran TEA BOX yang terletak sebelum

McDonalds DRIVE THRU menghala ke DATARAN Nilai….

306662 497999436877701 963241836 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Bila masuk jee…. macam suspen je sebab tak ramai orang…. hanya ada dua couple je

yang makan kat situ… dan sekali pandang memang hiasan dan suasana restoran ini ada

unsur-unsur JAWA …

419730 497999480211030 1393730350 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Mula-mula ingatkan nak order AYAM PENYET jee…. tapi bila fikirkan ianya adalah suatu

yang biasa…. so saya pesan SATE MADURA – Pernah dengar masa tengok citer BEST

INT THE WORLD kat 8TV…..

300905 497999506877694 180263017 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Ini SATE MADURA AYAM yang berharga rm1 setiap cucuk yea….mula-mula nak makan

LIMA CUCUK AYAM + LIMA CUCUK DAGING…. tapi daging dah habis…. so amik je

SEPULUH CUCUK sate ayam….Dari segi saiz tu takdelah besar sangat….dan kalau tak

silap saya SATE MADURA nie tak diperap dagingnya…ianya dibakar terus cuma disira

dengan sos ramuan khas…..agak unik gak rasanya….

528502 497999536877691 1646290984 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Disebabkan nak juga merasa SATE MADURA KAMBING yang berharga rm1.50 setiap

cucuk nie… saya pesan LIMA CUCUK….cukup la yea….Rasa yang unik dan agak asing

bagi saya apabila makan begitu saya setiap cuck sate nie….sesuatu yang baharu la bagi

lidah saya nie….

577381 497999573544354 1806386273 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Cuma diorang kasi BAWANG POTONG lebih berbanding kedai sate yang biasa kita

makan tu… Actually sedap gak tau makan sate dengan bawang nie….tapi mulut tu akan

sedikit berbau je laaa…. hehehehhe

398185 497999563544355 1535122696 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Kuah kacangnya pula agak berlainan…. sebab kacangnya dikisar halus ,…Dah jadi

macam sambal pun ada jugak…. Dan saya lupa pulak nak tanya apakah sos ( perisa )

yang diletakann di atas kuah kacang nie….tapi ianya jadi sedap apabila dimakan dengan

bawang berbanding sate madura tu…. PELIK BETUL…..

548766 497999400211038 1409724502 n HAZMAN vs FOOD ( SATAY AYAM + KAMBING MADURA )

Untuk penghilang dahaga pula… Saya pesan AIR SODA GEMBIRA LONGAN…… bunyi

macam kelakar je kan…. Dan bagi yang pertama kali dengar ianya adalah AIR SIRAP

BANDUNG yang dicampur SODA + BUAH LONGAN….Dan tuan kedai nie pemurah la

pulak kasi banyak buah longan dalam air SODA GEMBIRA nie….Nice…

 

Anyway …banyak lagi menu yang unik dijual kat restoran nie…. dan pastinya saya akan

datang terjah lagi di masa yang akan datang….Untuk teruskan FOOD REVIEW MENU

MAKANAN JAWA / SUNDA ….

 

p/s :  Anda pernah makan menu INDONESIA ? SHARE la skit….

 

1,139 total views, 3 views today

MOMOK MISTERI menjelma di SUNGAI KANTAN

Owhhh….. baru saya teringat….

Ada lagi yang saya tak cerita semasa sesi makan-makan SATAY KING SUNGAI KANTAN

tempohari…. yess.. mengenai penjelmaan MOMOK…. huhuhu

DSC 0342 MOMOK MISTERI menjelma di SUNGAI KANTAN

Saya masih lagi dalam kebingungan apabila memerhatikan gambar nie… biasanya kalau

guna kamera DSLR NIKON D3000 saya nie pasti akan dapat menghasilkan gambar

yang jelas dan nyata…. namun tidak sama sekali untuk gambar di atas….

Dengan penglihatan yang rabun nie… saya memikirkan adakah saya telah berjaya

menangkap gambar PARANORMAL di area SATAY KING SUNGAI KANTAN…dan

dikhabarkan bahawa bukan saya seorang sahaja yang mengalami situasi yang sama

jom terjah KISAH DI SINI dan CERITA DI SANA

166 total views, no views today