HAZMAN vs FOOD ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

36577 513009715376673 1464585207 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

Ini adalah sambungan kisah makan selepas NASI DAGING KYROS KEBAB tempohari…. Pada sebelah petangnya teringin saya nak mencari kedai HOT BANGI KUE TEOW yang telah dicadangkan oleh IBU ZAFIRAH¬†namun kedai tu tutup la pulak…..

… 

Read More »

540 total views, 2 views today

Cik Lily Putih belanja makan di Restoran Paparich Bukit Bintang




Kebiasaanya kalau saya menghadiri event ataupun workshop di sesuatu tempat

pastinya saya akan cuba menghadirkan diri dengan lebih awal.Sekurang-kurangnya

dalam setengah jam lebih awal.

Begitu jugalah halnya semasa saya menghadiri SONY ALPHA NEX BLOGGING

CHALLENGE tempohari.Workshop tersebut start pukul 12.30 tengahari tapi saya

dah sampai perkarangan Hotel Federal Kuala Lumpur pukul 11 pagi…

DSC 1826 Cik Lily Putih belanja makan di Restoran Paparich Bukit Bintang

Saya pesan makanan kegemaran CIK EPAL Рkuetiow goreng  ( padahal saya memang

my favourite ) jugak pun.Dan dalam masa nak tunggu apa yang saya pesan sampai saya

call Cik Lily Putih untuk lepak dengan saya sementara tunggu pukul 12.30 tengahari

DSC 1827 Cik Lily Putih belanja makan di Restoran Paparich Bukit Bintang

Dia kata okey…. dan saya rasa lebih berselera apabila ada UDANG disebalik kuetiow

goreng yang saya nak makan nie.Siap simpan dulu udang nie…. dan makan last sekali

setelah semua kuetiow saya dah habis….hehehehe

DSC 18291 Cik Lily Putih belanja makan di Restoran Paparich Bukit Bintang

Tak lama lepas tue Cik Lily Putih pun sampai…. dia order Mee Goreng Paparich dengan

Sky Juice kalau tak silap….Sambil makan kami cerita pasal Blogger Masterchef yang

berlangsung di SACC MALL SHAH ALAM sabtu lalu.Tak kurang juga kitorang chit chat

pasal GOSSIP PANAS BLOGGER OTAI yang ramai tidak tahu….hehehe

DSC 18311 Cik Lily Putih belanja makan di Restoran Paparich Bukit Bintang

Actually kuetiow nie ada juga kerang sebagai bahan utamanya….namun ianya bukanlah

kegemaran saya la pulak….Siap saya susun sebaris kerang nie kat tepi pinggan makan

nie….Kalau saya tahu confirm saya suruh tukang masak ganti kerang dengan ayam

cincang…lagi best kan….

DSC 1825 Cik Lily Putih belanja makan di Restoran Paparich Bukit Bintang

Ice lemon tea gelas besar…..okey gak la rasanya tapi pada pendapat saya lemon tu tak

perlu la sampai potong besar camtu lepas tu dibenamakan di dasar gelas tue….

So bila jam menunjukkan 12.30 kami pun mintak bill…..tapi saya dah keluarkan duit nak

bayar ….Cik Lily Putih dengan hati yang ikhlas tolong bayarkan kuetiow goreng dan air

limau saya nie….

Thank you so much la saya ucapkan…..ada rezeki belanja la lagi…. hehehehe

122 total views, no views today