HAZMAN vs FOOD ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

36577 513009715376673 1464585207 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

Ini adalah sambungan kisah makan selepas NASI DAGING KYROS KEBAB tempohari….

Pada sebelah petangnya teringin saya nak mencari kedai HOT BANGI KUE TEOW yang

telah dicadangkan oleh IBU ZAFIRAH namun kedai tu tutup la pulak…..

579024 513009775376667 1535180344 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

Dan sebab tu saya singgah ke NUIN CAFE BANGI yang pernah dicadangkan oleh rakan

opis saya suatu masa dulu….Menariknya kedai makan nie adalah kepunyaan anak

kelahiran perak…. di mana kebanyakan menu makanan adalah dengan nama bandar dan

pekan di NEGERI PERAK…. Kebetulan NUIN CAFE nie dah review oleh JJCM TV3 

60780 513009805376664 1427674253 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

Sementara saya menunggu order makanan yang saya pesan…. baru la perasan LOGO

TAG JJCM yang telah ditampal….dan ruang makan agak simple dan saya lebih suka

makan area luar sambil mengambil udara segar….kebetulan ianya terletak pada corner lot

381925 513009858709992 1243075441 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

Cubaan Pertama – POPIAH TAIPING ORIGINAL …..

394150 513009892043322 569692599 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

549058 513009912043320 495853263 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

Sebagai pembuka selera makan saya pada petang itu…. POPIAH BASAH nie memang

sedap woo….dan diorang siap ada menu khas iaitu POPIA NUIN PLATTER – iaitu

gabungan beberapa popia basah dan popia goreng bersama kek berlauk….

314194 513009935376651 897812125 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

10492 513162582028053 2038701894 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

Dan sudah menjadi kelaziman … kalau saya pergi kedai makan kedai yang baru pertama

kali saya terjah…. mesti SUKA SANGAT nak order KUE TIOW GORENG sebab ianya

adalah makanan feveret saya…. hahahaha….

Dan sesungguhnya ianya menepati citarasa selera tekak saya….ramuan yang cukup dan

daun kucai yang menyedapkan rasa kue tiow nie….sedap sungguh makan petang nie….

18262 513162562028055 1289528693 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

Untuk penghilang dahaga…. SAYA MINUM AIR KELAPA LAUT…. sungguh menyegarkan

dengan ada beberapa hirisan buah plum…so nice….Dan selesai sudah terjah kedai

makan best kat BANDAR BARU BANGI nie….

 

p/s : Kalau lepak kedai nie time tengok live GAME BOLA TEAM PERAK mesti besti…….

 

 

527 total views, 3 views today

Cik Lily Putih belanja makan di Restoran Paparich Bukit Bintang




Kebiasaanya kalau saya menghadiri event ataupun workshop di sesuatu tempat

pastinya saya akan cuba menghadirkan diri dengan lebih awal.Sekurang-kurangnya

dalam setengah jam lebih awal.

Begitu jugalah halnya semasa saya menghadiri SONY ALPHA NEX BLOGGING

CHALLENGE tempohari.Workshop tersebut start pukul 12.30 tengahari tapi saya

dah sampai perkarangan Hotel Federal Kuala Lumpur pukul 11 pagi…

DSC 1826 Cik Lily Putih belanja makan di Restoran Paparich Bukit Bintang

Saya pesan makanan kegemaran CIK EPAL – kuetiow goreng  ( padahal saya memang

my favourite ) jugak pun.Dan dalam masa nak tunggu apa yang saya pesan sampai saya

call Cik Lily Putih untuk lepak dengan saya sementara tunggu pukul 12.30 tengahari

DSC 1827 Cik Lily Putih belanja makan di Restoran Paparich Bukit Bintang

Dia kata okey…. dan saya rasa lebih berselera apabila ada UDANG disebalik kuetiow

goreng yang saya nak makan nie.Siap simpan dulu udang nie…. dan makan last sekali

setelah semua kuetiow saya dah habis….hehehehe

DSC 18291 Cik Lily Putih belanja makan di Restoran Paparich Bukit Bintang

Tak lama lepas tue Cik Lily Putih pun sampai…. dia order Mee Goreng Paparich dengan

Sky Juice kalau tak silap….Sambil makan kami cerita pasal Blogger Masterchef yang

berlangsung di SACC MALL SHAH ALAM sabtu lalu.Tak kurang juga kitorang chit chat

pasal GOSSIP PANAS BLOGGER OTAI yang ramai tidak tahu….hehehe

DSC 18311 Cik Lily Putih belanja makan di Restoran Paparich Bukit Bintang

Actually kuetiow nie ada juga kerang sebagai bahan utamanya….namun ianya bukanlah

kegemaran saya la pulak….Siap saya susun sebaris kerang nie kat tepi pinggan makan

nie….Kalau saya tahu confirm saya suruh tukang masak ganti kerang dengan ayam

cincang…lagi best kan….

DSC 1825 Cik Lily Putih belanja makan di Restoran Paparich Bukit Bintang

Ice lemon tea gelas besar…..okey gak la rasanya tapi pada pendapat saya lemon tu tak

perlu la sampai potong besar camtu lepas tu dibenamakan di dasar gelas tue….

So bila jam menunjukkan 12.30 kami pun mintak bill…..tapi saya dah keluarkan duit nak

bayar ….Cik Lily Putih dengan hati yang ikhlas tolong bayarkan kuetiow goreng dan air

limau saya nie….

Thank you so much la saya ucapkan…..ada rezeki belanja la lagi…. hehehehe

122 total views, 1 views today