HAZMAN vs FOOD – Restoran CHAWAN Citta Mall Subang

DSC 1280 HAZMAN vs FOOD   Restoran CHAWAN Citta Mall Subang
Kalau tak silap saya…

Kali pertama saya datang ke pusat membeli belah CITTA MALL ┬áSUBANG adalah pada bulan April yang lalu.Itupun sebab ada aktiviti dengan rakan sepejabat dan bos.Dapatlah peluang untuk merasai main MINI PUTT dan buat pertama kalinya saya dapat peluang untuk menikmati makanan MEXICO di Restoran Chili’s .Dan pada hari khamis lepas saya berpeluang untuk makan malam di Restoran CHAWAN…. 

Read More »

1,019 total views, 3 views today

Mee Rojak Ayam untuk SARAPAN PAGI




Seperti yang kita tahu ada dua menu utama untuk rakyat MALAYSIA kalau

nak bersarapan pagi.Dan semestinya yang jadi pilihan ialah roti canai dan

NASI LEMAK , betul tak ?

Kali ini saya tukar pula dari kebiasaan itu dengan mengisi perut yang kosong

ini dengan menu MEE ROJAK AYAM kat kedai mamak la kan….Nampak

macam heavy breakfast je kan……

mee rojak ayam Mee Rojak Ayam untuk SARAPAN PAGI

Antara yang menjadikan MEE ROJAK AYAM nie sedap ialah rasa kuah kacang

pekat dan cukup semua bahannya…..

mee rojak ayam 1 Mee Rojak Ayam untuk SARAPAN PAGI

Selain kepingan ayam yang menjadi antara bahan utama…..TELUR REBUS juga

adalah bahan wajib dalam MEE ROJAK nie….Teringat masa saya kecil dahulu

saya panggil TELUR REBUS ni Telur Kenduri Kahwin….Hehehehhee

mee rojak ayam 2 Mee Rojak Ayam untuk SARAPAN PAGI

Dan sebagai penghilang dahaga minumlah Teh Halia (untuk buang angin dalam

badan ).Mungkin ramai antara kita yang tahu kalau bekerja di pejabat yang

berhawa dingin dalam jangka masa yang lama akan buatkan kulit kita cepat

jadi kering dan angin senang masuk dalam badan…..

panorama kampung Mee Rojak Ayam untuk SARAPAN PAGI

Tapi kalau kena angin kat kawasan kampung sawah padi cenggini tak jadi

masalah.Dan amat sesuai nak buat outdoor photoshoot.

p/s : Nak belajar dengan bro SHAHROLL PHOTO dan abang long JAMAR

la untuk teknik fotografi yang lebih baik…..

205 total views, no views today