Gambar Photoshoot Model Seksi dalam Akuarium




Semalam….

Tengah leka nak cari contoh dan tutorial untuk wedding photography saya

terjumpa satu artikel kat website nie yang menarik perhatian saya.

Iaitu sessi fotografi bersama model wanita dalam akuarium ikan yang besar

saiznya….Melihatkan gambar tersebut saya dapat ianya adalah datangnya

dari CHINA….

Kreatif jugak la diorang nie…. So jom layan gambar UNDERWATER nie…

water11 Gambar Photoshoot Model Seksi dalam Akuarium

Sure kena tahan nafas kuat-kuat nie…

water2 Gambar Photoshoot Model Seksi dalam Akuarium

Aksi sambil mengiring la pulak…..

water3 Gambar Photoshoot Model Seksi dalam Akuarium

Whoaaa…. sungguh daring pose nie…..tapi bukan nak nak buat woooo

water4 Gambar Photoshoot Model Seksi dalam Akuarium

Model ditemuramah oleh wartawan majalah dari CHINA….

P/s : Memang berhasrat nak jadi photographer yang berjaya….. icon wink Gambar Photoshoot Model Seksi dalam Akuarium

593 total views, 3 views today

Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE




Pada tahun ini saya telah memberanikan diri untuk terlibat dan belajar pasal

dunia fotografi.Antara langkah awal yang saya ambil ialah membeli kamera

DSLR ( second hand ) dari kawan opis saya untuk permulaan.Ala …. just kamera

NIKON D3000 je… okey la untuk budak baru belajar macam saya nie…. Itupun

asyik pakai AUTO MODEĀ  jee…. setting manual tak pandai lagi….

Dan apabila dah amik gambar tu kena la pandai juga pasal edit gambar agar

hasil paparan menjadi cantik dan menarik…. Itu juga yang saya masih perlu

belajar dalam masa yang sama…. jadi saya cuba cari software atau website

yang boleh membantu.Dengan bantun En.Google maka saya jumpalah laman

web PICNIK.COM

header picnik Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE

Terdapat pelbagai features yang membantu saya yang masih merangkak lagi

dalam bab edit gambar.Dan kita juga boleh create effect yang kita mahu ke atas

gambar kita.Semuanya dilakukan secara online dan gambar yang kita nak edit

boleh juga diambil dari akaun FACEBOOK atau PHOTOBUCKET.

Rasanya ia akan dapat membantu adik saya – blogger SHAKIDDO untuk edit

gambar anaknya si ILHAM.Dan inilah hasil saya baru buat semalam…..

ilham12 Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE

FOCAL SOFTEN

ilham7 pencil sketch Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE

PENCIL SKETCH

ilham8 circle splash Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE

CIRCLE SPLASH

ilham9 lomo Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE

LOMO VIEW

ilham10 cinemascope Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE

CINEMA SCOPE

ilham11 nightvision Picnik.com bantu saya EDIT GAMBAR SECARA ONLINE

NIGHT VISION

Bila dapat hasilkan gambar dengan effect yang sedemikian rasa macam best jeee..

Nampaknya sekarang saya akan jadi pengguna setia PICNIK.COM disebabkan

masih belum cekap nak edit gambar guna PICASA ataupun PHOTOSHOP

241 total views, no views today

Variasi rangkaian IXUS




in 02.1 Variasi rangkaian IXUS

BAGI setiap model siri kamera digital ini, ciri inovasi jelas terlihat pada aspek reka bentuk dan fungsinya.


PELBAGAI jenis kamera kompak digital yang terdapat di pasaran hari ini kadangkala menyukarkan pengguna memilih gajet yang sebenarnya menepati kehendak mereka.

Pengguna mahukan produk tahan lasak, mempunyai reka bentuk menarik, kepantasan dan yang paling penting dapat menghasilkan gambar atau video berkualiti.

Semua itu dapat mengabadikan detik yang suatu hari nanti menjadi sejarah berharga dalam hidup mereka.

Menyedari kepentingan ini, Canon Marketing (Malaysia) Sdn. Bhd. telah memperkenalkan tiga rangkaian baru kamera berkualiti lagi bergaya terdiri daripada model IXUS 105, IXUS 130 dan IXUS 210.

Ketiga-tiga model baru tersebut merupakan kesinambungan daripada empat model IXUS sebelum ini yang mendapat sambutan menggalakkan daripada penggemar fotografi tetapi dengan ciri-ciri tambahan lebih berkuasa.

Kesemua model terbaru ini masih mengekalkan pemproses Imej DIGIC 4 yang menawarkan imej perincian halus untuk menghasilkan warna lebih semula jadi agar imej dirakamkan lebih bermutu.

Dengan teknologi Imej DIGIC 4, pengguna juga dapat merasai pengalaman pemprosesan imej pantas, mengurangkan kesan bintik halus pada ISO tinggi dan penstabilan imej yang lebih baik.

Bagi model IXUS 105 yang mempunyai resolusi 12.1 megapiksel, ia didatangkan dengan lima pilihan warna trendy iaitu biru, perang, merah jambu, hijau dan perak yang sesuai bagi golongan berjiwa muda.

Berbekalkan lensa berkualiti tinggi 4x zoom optikal sudut luas, skrin diod pemancar cahaya (LED) lebih besar, 2.7 inci dan mod pencahayaan rendah (Low Light) gajet baru ini mampu memberikan kepuasan kepada pengguna.

Dalam pada itu, model IXUS 130 dan IXUS 210 yang mempunyai resolusi 14.1 megapiksel pula mampu merekod video dalam bentuk definisi tinggi (HD) ditambah pula dengan sambungan HDMI.

Inovasi terbaru pada model IXUS 130 ialah mod efek mini (miniature effect) seakan-akan kesan bokeh iaitu merujuk kepada satu keadaan latar belakang yang kabur manakala subjek utama adalah jelas dan sempurna.

Gajet terbaru yang didatangkan dengan empat warna pilihan, perak, hitam, jingga dan merah jambu turut dilengkapi mod efek mata ikan (fish-eye) untuk meningkatkan kreativiti pengguna.

Sementara itu, model IXUS 210 pula mengetengahkan panel sentuh LCD 3.5 inci lebar dengan Touch AF menjadikan pengalaman pengimejan lebih mudah dan mempesonakan kepada pengguna.

Model kamera kompak digital ini turut mendapat nafas baru apabila didatangkan dengan capaian lensa 24 milimeter (mm) ultra sudut luas bagi memudahkan pengguna merakam imej berkumpulan dan lanskap lebih cantik.

Secara keseluruhannya, kesemua kamera kompak digital ini memiliki ciri-ciri automatik yang menjanjikan pengguna rakaman gambar berkualiti dalam apa jua keadaan.

Siri terbaru model kamera kompak Canon IXUS ini boleh diperoleh pada harga RM799, RM1,099 dan RM1,399. Maklumat lanjut, sila layari laman web www.canon.com.my.

-kosmo

122 total views, no views today