Tempat Makan Sedap dan Best di Nilai

Untuk beberapa hari ini….

Saya akan buat kompilasi tempat makan yang pernah saya kunjungi mengikut tempat dan bandar yang tertentu.Dan bagi anda pula juga boleh cadangkan tempat makan yang menarik di tempat anda dalam ruangan komen yea…

KEDAI MAKAN BEST NILAI

sate ayam madura tea box Tempat Makan Sedap dan Best di Nilai
Restoran TEABOX NILAI – Merupakan satu-satunya restoran hidangan menu Indonesia yang kebanyakannya dari masakan SUNDA dan MADURA pernah saya terjah di Pekan Nilai ni.Antara menu yang menjadi perhatian saya adalah SATE AYAM dan KAMBING ala MADURA STYLE… 

Read More »

1,484 total views, 5 views today

HAZMAN vs FOOD – Nasi Briyani Kambing Ala Pakistan

988231 620007768010200 1814778251 n HAZMAN vs FOOD   Nasi Briyani Kambing Ala Pakistan

Dalam dok belek-belek folder gambar makanan yang lama….. saya terperasan kisah pasal

saya terjah Restoran Makanan Pakistan di Nilai belum saya publish di blog nie….Agak lama

rasanya mungkin dalam 3,4 bulan yang lepas….. hehehehehe…

1014326 620007771343533 451024649 n HAZMAN vs FOOD   Nasi Briyani Kambing Ala Pakistan

179740 620007778010199 1270652389 n HAZMAN vs FOOD   Nasi Briyani Kambing Ala Pakistan

Untuk memberikan sedikit kelainan untuk rasa lidah dan tekak saya nie… Saya pesan Nasi

Briyani Kambing sebagai percubaan kali pertama singgah di restoran n ie…Sekilas pandang

ada gaya akan dekat kedai mamak yang letak timun dan lobak merah…dan nasi briyani

ala pakistan nie nampak kering walaupun menggunakan beras basmathi …..suka betul

saya makan BERAS PANJANG macam nie….

484757 620007804676863 557727293 n HAZMAN vs FOOD   Nasi Briyani Kambing Ala Pakistan

1017614 620007798010197 471950508 n HAZMAN vs FOOD   Nasi Briyani Kambing Ala Pakistan

Konsep biasa kalau hidangan nasi briyani nie…. Lauk isi daging kambing tu ada dalam

nasik tersebut….Dan ianya sememangnya lembut dan mudah kita kunyah untuk hadam

dalam perut…..cuma kuah dhal diorang nie lebih pekat rasanya….Ringkasnya untuk rasa

Nasi Briyani Ala Pakistan nie biasa je la ( ikut selera tekak saya )

970736 620007738010203 1695325480 n HAZMAN vs FOOD   Nasi Briyani Kambing Ala Pakistan

Nasib baik TEH TARIK PAKISTAN nie sedap ….. sebab ada aroma yang unik bila saya

minum….macam ada sedikit herba la kot….

944721 620007731343537 1233678116 n HAZMAN vs FOOD   Nasi Briyani Kambing Ala Pakistan

Dan andai kata ada di antara anda yang nak cuba makanan di sini boleh la terjah pada

alamat atau telefon nombor yang tertera di atas yea…..

 

p/s : Sila VOTE SAYA UNTUK NUFFNANG FAVE MAKAN-MAKANĀ 

52c7380a 3e0f 4c62 bdcf c86eacb9e59e HAZMAN vs FOOD   Nasi Briyani Kambing Ala Pakistan

938 total views, 8 views today

HAZMAN vs FOOD – Half Chicken Roasted Restoran Al Mikraj NILAI

524783 570765619601082 134775631 n HAZMAN vs FOOD   Half Chicken Roasted Restoran Al Mikraj NILAI

Seperti apa yang katakan semalam…..

Sehari dua nie saya akan teruskan berkongsi menu yang saya makan di Restoran Al Mikraj NILAI.Salah satu tempat menjual menu makanan arab yang sedap di pekan NILAI……. 

Read More »

484 total views, 2 views today

HAZMAN vs FOOD – Asam Pedas Ikan Pari Gerai Da Lagend NILAI

225357 568928773118100 1855432241 n HAZMAN vs FOOD   Asam Pedas Ikan Pari Gerai Da Lagend NILAI

Setelah beberapa hari makan menu masakan arab…… tekak saya nie teringin pula nak merasa lauk ASAM PEDAS….Nasib baik ada MMA SANTAI CORNER NILAI – Ada satu gerai yang menjual menu lauk asam pedas pada waktu malam….. Biasanya orang berniaga lauk orang negeri sembilan nie waktu makan tengahari jee……. 

Read More »

710 total views, 2 views today

HAZMAN vs FOOD – Chicken Kabsa Restoran MARHABAN BIKUM Nilai

377693 567333149944329 729107443 n HAZMAN vs FOOD   Chicken Kabsa Restoran MARHABAN BIKUM Nilai

Dalam minggu lepas….

Pertama kali saya mencari tempat makan yang jual NASI ARAB , saya rasa kecewa apabila gerai makan yang jual MENU NASI ARAB tu sebenarnya lebih kepada menjual NASI HUJAN PANAS la kot….Ianya terletak di MMA SANTAI CORNER NILAI…Dengan lauk utamanya adalah

KURMA AYAM – Geleng kepala saya dibuatnya…… 

Read More »

726 total views, 4 views today