Tempat Makan Sedap dan Best di Nilai

Untuk beberapa hari ini….

Saya akan buat kompilasi tempat makan yang pernah saya kunjungi mengikut tempat dan bandar yang tertentu.Dan bagi anda pula juga boleh cadangkan tempat makan yang menarik di tempat anda dalam ruangan komen yea…

KEDAI MAKAN BEST NILAI

tempat makan sedap best nilai
Restoran TEABOX NILAI – Merupakan satu-satunya restoran hidangan menu Indonesia yang kebanyakannya dari masakan SUNDA dan MADURA pernah saya terjah di Pekan Nilai ni.Antara menu yang menjadi perhatian saya adalah SATE AYAM dan KAMBING ala MADURA STYLE… 

Read More »

3,406 total views, 10 views today

HAZMAN vs FOOD – Nasi Briyani Kambing Ala Pakistan

Dalam dok belek-belek folder gambar makanan yang lama….. saya terperasan kisah pasal

saya terjah Restoran Makanan Pakistan di Nilai belum saya publish di blog nie….Agak lama

rasanya mungkin dalam 3,4 bulan yang lepas….. hehehehehe…

Untuk memberikan sedikit kelainan untuk rasa lidah dan tekak saya nie… Saya pesan Nasi

Briyani Kambing sebagai percubaan kali pertama singgah di restoran n ie…Sekilas pandang

ada gaya akan dekat kedai mamak yang letak timun dan lobak merah…dan nasi briyani

ala pakistan nie nampak kering walaupun menggunakan beras basmathi …..suka betul

saya makan BERAS PANJANG macam nie….

Konsep biasa kalau hidangan nasi briyani nie…. Lauk isi daging kambing tu ada dalam

nasik tersebut….Dan ianya sememangnya lembut dan mudah kita kunyah untuk hadam

dalam perut…..cuma kuah dhal diorang nie lebih pekat rasanya….Ringkasnya untuk rasa

Nasi Briyani Ala Pakistan nie biasa je la ( ikut selera tekak saya )

Nasib baik TEH TARIK PAKISTAN nie sedap ….. sebab ada aroma yang unik bila saya

minum….macam ada sedikit herba la kot….

Dan andai kata ada di antara anda yang nak cuba makanan di sini boleh la terjah pada

alamat atau telefon nombor yang tertera di atas yea…..

 

p/s : Sila VOTE SAYA UNTUK NUFFNANG FAVE MAKAN-MAKANĀ 

1,800 total views, 5 views today

HAZMAN vs FOOD – Half Chicken Roasted Restoran Al Mikraj NILAI

tempat makan sedap best nilai

Seperti apa yang katakan semalam…..

Sehari dua nie saya akan teruskan berkongsi menu yang saya makan di Restoran Al Mikraj NILAI.Salah satu tempat menjual menu makanan arab yang sedap di pekan NILAI……. 

Read More »

973 total views, 1 views today