HAZMAN vs FOOD – Chicken Wing Steak Restoran Wong Solo Bangi

DSC 1867 HAZMAN vs FOOD   Chicken Wing Steak Restoran Wong Solo Bangi

Kalau nak ikutkan selera saya….

Bagi kategori restoran AYAM PENYET – selera saya lebih menyukai Restoran Wong Solo berbanding beberapa jenama yang lain sehinggakan pada tahun lepas pernah saya mengunjungi cawangan di KAJANG sebanyak dua kali.Makan seorang diri dengan mencuba setiap set menu yang ada ( ayam bakar , ayam penyet , pecel lele dan empal sapi ).

Namun setelah lebih kurang setahun berlalu saya terjah pula Restoran Wong Solo cawangan di BANDAR BARU BANGI pula.Kali ini nak cuba menu ala carte pula……. 

Read More »

543 total views, 7 views today

HAZMAN vs FOOD – Pad Thai Restoran RED CARD BANGI

DSC 1238 HAZMAN vs FOOD   Pad Thai Restoran RED CARD BANGI

Pada lewat petang hari jumaat yang lepas….

Saya buat sessi survey di restoran REDCARD CAFE bangi untuk sambutan majlis makan

bersama adik beradik saya.Ianya dicadangkan oleh MALAY LIFESTYLE BLOGGER yang

mengatakan menu makanan barat di sini adalah sedap……. 

Read More »

947 total views, 1 views today

HAZMAN vs FOOD – Family Lunch di Restoran Wadihana Bangi

541476 591305897547054 1695914121 n HAZMAN vs FOOD   Family Lunch di Restoran Wadihana Bangi

Cerita makan-makan yang tertangguh seminggu….

Pada 7 APRIL yang lalu famili saya bersama adik ipar ( wife SHAKIDDO dan husband adik

perempuan ) terjah ke RESTORAN WAHIDANA BANGI untuk makan tengahari sempena

menyambut hari lahir adik bongsu saya – 8 APRIL dan 17 APRIL yang mendatang untuk

ayah saya….

547524 591305830880394 40142108 n HAZMAN vs FOOD   Family Lunch di Restoran Wadihana Bangi

Ini adalah kunjungan kali kedua saya ke restoran ini setelah kali pertama singgah makan

kuetiow goreng ( makanan kegemaran ) saya tahun lepas….

524211 591305860880391 1853112993 n HAZMAN vs FOOD   Family Lunch di Restoran Wadihana Bangi

163533 591305837547060 973292563 n HAZMAN vs FOOD   Family Lunch di Restoran Wadihana Bangi

Apabila ada majlis makan-makan famili…. pastinya akan kecoh dengan gelagat dan telatah

anak saudara saya nie…. ILHAM dan SAKINAH….

733930 591305884213722 776583940 n HAZMAN vs FOOD   Family Lunch di Restoran Wadihana Bangi

Nasi Goreng SWIK – Ayah

525322 591305930880384 503521384 n HAZMAN vs FOOD   Family Lunch di Restoran Wadihana Bangi

Nasi Goreng TOK MAK – Saya dan SHAKIDDO

534086 591305934213717 936218145 n HAZMAN vs FOOD   Family Lunch di Restoran Wadihana Bangi

Nasi Ambeng – Mak saya

60668 591305954213715 1552040046 n HAZMAN vs FOOD   Family Lunch di Restoran Wadihana Bangi

Chicken Teriyaki – Adik bongsu dan wife SHAKIDDO

529503 591305964213714 1188731740 n HAZMAN vs FOOD   Family Lunch di Restoran Wadihana Bangi

Set burger kambing – Suami adik perempuan

555846 591393367538307 84468594 n HAZMAN vs FOOD   Family Lunch di Restoran Wadihana Bangi

Fish and Chip – Adik perempuan

Dan akhiri dengan pencuci mulut….

547388 591392830871694 20177768 n HAZMAN vs FOOD   Family Lunch di Restoran Wadihana Bangi

Puding Caremel – kongsi sedikit seorang…

Ringkasnya boleh dikatakan semua menu di atas adalah sedap dengan harga yang saya

rasakan berpatutan….Dan jumlah bil untuk makan minum pada hari itu adalah lebih kurang

RM175 ++ – Jumlah yang biasa kalau dah makan family lunch kami sebegini….

526518 591305880880389 1959239630 n HAZMAN vs FOOD   Family Lunch di Restoran Wadihana Bangi

Untuk kali nie rezeki saya untuk OPEN TABLE….

Lain kali FULL TIME BLOGGER nie kan belanja makan-makan pulak setelah segala duit

komisen dan cek yang beliau bank in tu dah settle nanti….. ( mesej terus terang nie )

 

p/s : Saya suka arrange FAMILY LUNCH untuk mesrakan hubungan keluarga….

618 total views, 1 views today

HAZMAN vs FOOD ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

36577 513009715376673 1464585207 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

Ini adalah sambungan kisah makan selepas NASI DAGING KYROS KEBAB tempohari….

Pada sebelah petangnya teringin saya nak mencari kedai HOT BANGI KUE TEOW yang

telah dicadangkan oleh IBU ZAFIRAH namun kedai tu tutup la pulak…..

579024 513009775376667 1535180344 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

Dan sebab tu saya singgah ke NUIN CAFE BANGI yang pernah dicadangkan oleh rakan

opis saya suatu masa dulu….Menariknya kedai makan nie adalah kepunyaan anak

kelahiran perak…. di mana kebanyakan menu makanan adalah dengan nama bandar dan

pekan di NEGERI PERAK…. Kebetulan NUIN CAFE nie dah review oleh JJCM TV3 

60780 513009805376664 1427674253 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

Sementara saya menunggu order makanan yang saya pesan…. baru la perasan LOGO

TAG JJCM yang telah ditampal….dan ruang makan agak simple dan saya lebih suka

makan area luar sambil mengambil udara segar….kebetulan ianya terletak pada corner lot

381925 513009858709992 1243075441 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

Cubaan Pertama – POPIAH TAIPING ORIGINAL …..

394150 513009892043322 569692599 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

549058 513009912043320 495853263 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

Sebagai pembuka selera makan saya pada petang itu…. POPIAH BASAH nie memang

sedap woo….dan diorang siap ada menu khas iaitu POPIA NUIN PLATTER – iaitu

gabungan beberapa popia basah dan popia goreng bersama kek berlauk….

314194 513009935376651 897812125 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

10492 513162582028053 2038701894 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

Dan sudah menjadi kelaziman … kalau saya pergi kedai makan kedai yang baru pertama

kali saya terjah…. mesti SUKA SANGAT nak order KUE TIOW GORENG sebab ianya

adalah makanan feveret saya…. hahahaha….

Dan sesungguhnya ianya menepati citarasa selera tekak saya….ramuan yang cukup dan

daun kucai yang menyedapkan rasa kue tiow nie….sedap sungguh makan petang nie….

18262 513162562028055 1289528693 n HAZMAN vs FOOD  ( Popiah Basah Taiping NUIN CAFE BANGI )

Untuk penghilang dahaga…. SAYA MINUM AIR KELAPA LAUT…. sungguh menyegarkan

dengan ada beberapa hirisan buah plum…so nice….Dan selesai sudah terjah kedai

makan best kat BANDAR BARU BANGI nie….

 

p/s : Kalau lepak kedai nie time tengok live GAME BOLA TEAM PERAK mesti besti…….

 

 

525 total views, 1 views today

Nasi ARAB DAMSYIK @ Restoran My Rice Bandar Baru Bangi

Tengahari semalam….

Mak saya mengajak kami ( saya + ayah ) untuk makan NASI ARAB di bangi dan restoran

yang jadi pilihan sekarang nie ialah…. RESTORAN MY RICE BANDAR BARU BANGI…

rasanya mak saya amat tertarik dengan tawaran ” produk kecantikan PERCUMA ” untuk

setiap pembelian rm50 …. hehehhee

DSC 2163 Nasi ARAB DAMSYIK @ Restoran My Rice Bandar Baru Bangi

Signboard yang agak besar dengan warna kuning menjadi warna korporat restoran nie…

untuk sampai ke sini ianya terletak di SEKSYEN 8 BANGI ( sebaris MFC CHICKEN ) dan

andai hendak menuju PKNS BANGI pastinya anda boleh nampak restoran ni terletak

di seberang jalan sebelah kanan anda….

DSC 0386 Nasi ARAB DAMSYIK @ Restoran My Rice Bandar Baru Bangi

Sebenarnya ini adalah kali kedua saya singgah makan di restoran nie di mana sebelum

nie kali pertama saya makan NASI ARAB SAUDI

DSC 0387 Nasi ARAB DAMSYIK @ Restoran My Rice Bandar Baru Bangi

Saya pesan NASI ARAB DAMSYIK AYAM manakala ayah saya pesan NASI ARAB

DAMSYIK KAMBING….

DSC 0388 Nasi ARAB DAMSYIK @ Restoran My Rice Bandar Baru Bangi

Manakala emak saya order NASI ARAB MANDY AYAM… dan harga sepinggan ialah

rm13.80 untuk kambing tambah lagi seringgit rm14.80

DSC 0390 Nasi ARAB DAMSYIK @ Restoran My Rice Bandar Baru Bangi

Kalau pergi restoran makanan arab atau makan nasi arab mesti saya pesan minuman

yang ada unsur NEGARA TIMUR TENGAH nie…. Arabian Iced Tea …

DSC 0391 Nasi ARAB DAMSYIK @ Restoran My Rice Bandar Baru Bangi

Inilah ruang meja makan di restoran MY RICE BANDAR BARU BANGI … simple tapi

selesa juga bagi saya….

DSC 0395 Nasi ARAB DAMSYIK @ Restoran My Rice Bandar Baru Bangi

DSC 0396 Nasi ARAB DAMSYIK @ Restoran My Rice Bandar Baru Bangi

NASI AYAM MANDY untuk emak saya…. dan apa yang anda boleh lihat set nasi arab

nie semuanya dihidangkan bersama dalca , acar dan timun salad – tanpa sambal

tomato yang biasa kita lihat di restoran makanan arab yang lain… kiranya fusion la nie…

DSC 0400 Nasi ARAB DAMSYIK @ Restoran My Rice Bandar Baru Bangi

DSC 0401 Nasi ARAB DAMSYIK @ Restoran My Rice Bandar Baru Bangi

NASI ARAB DAMSYIK KAMBING untuk ayah saya….. memang kegemaran beliau kalau

dapat makan nasi arab nie mesti nak pesan lauk kambing…. nasib baik diorang tak jual

susu kambing kan…. hehehehe

DSC 0402 Nasi ARAB DAMSYIK @ Restoran My Rice Bandar Baru Bangi

DSC 0403 Nasi ARAB DAMSYIK @ Restoran My Rice Bandar Baru Bangi

And lastly…. NASI ARAB DAMSYIK untuk diri saya…..nasinya agak berbeza dari segi

rempah ratus yang digunakan berbanding dengan NASI ARAB MANDY…. dan ada dua

ketul ayam….isinya memang lembut , mudah untuk dimakan….sedap dicicah bersama

‘ KUAH DALCA ‘ yang unik rasanya….

Okey ….

Kepada sesiapa yang nak terjah ke RESTORAN MY RICE BANGI ini alamanya :-

No. A-3A, Seri Bangi 

Jalan 8/35 , Seksyen 8

Bandar Baru Bangi 

Selangor

Tel : 03-89223436

Email : myrice.aspirasioptima@gmail.com

1,197 total views, 3 views today