Ayer@8 jadi lokasi panas bisnes burger Fuel Shack Putrajaya

tempat makan best sedap putrajaya

Dua minggu lepas….

Saya dan pegawai media sosial team Denaihati telah berjaya ditawarkan suatu rezeki yang tidak disangka-sangka…( syukur… )Setelah selesai dari perbincangan di suatu lokasi rahsia kami singgah di Ayer@8 – salah satu lokasi perniagaan di putrajaya.Dan ianya menjadi lokasi panas bisnes burger restoran Fuel Shack.

3 Teknik buat duit dengan Gambar Makanan Sedap

… 

Read More »

1,443 total views, 6 views today

Hazman Vs Food – CHAMPIONSHIP BBQ BEEF RIBS

tempat makan sedap best putrajaya
Alhamdulillah….

Saya berpeluang lagi untuk makan di Restoran TGI FRIDAY’S MALAYSIA cawangan Putrajaya yang terletak di pusat membeli belah Alamanda.Pergi sebab memenuhi selera perut untuk mencari menu makan malam ….

FOOD TASTING TGI FRIDAY’S… 

Read More »

1,911 total views, 7 views today

HAZMAN vs FOOD – Restoran Black Canyon ALAMANDA Putrajaya

Pernah terbaca beberapa rakan blogger makan di sini… Namun apabila baca review oleh

MAMA ZAFIRAH terus saya terjah ke sini tanpa fikir panjang setelah membaca ulasan

diberikan oleh beliau adalah POSITIF

Apabila sampai…. terus diberikan set menu makanan dan minuman….Memang besar betul

la BOOKLET MENU dia nie… siap ada gambar yang lengkap dan harga…Maka lebih mudah

untuk kita buat pilihan…..

Untuk mudahkan pesanan ….Saya ambil set menu makan malam sahaja tapi ianya adalah

untuk makanan semata-mata …. air kena order lain….first time saya tengok pakej set menu

tak termasuk minuman ….Dan di atas adalah SAYUR CAMPUR

Ini adalah menu baru kali pertama saya cuba PAD RIK CHICKEN – Macam ayam cincang laa…

dan telur mata dijadikan sebagai ALAS untuk ayam tersebut ( macam gaya mee racun laa )

Ada rasa sedikit pedas jee

Bagi pilihan lauk berkuah – saya pilih TOM YAM AYAM ¬†jee…. dan sekali imbas tengok ianya

adalah TOM YAM POK TEK yang sememangnya jadi kegemaran rakan ofis saya…Rasanya

memang sedap dan menepati citarasa saya….siap sulam hirup kuah la sambil makan nasi

Untuk penghilang dahaga… JUS SITRUS jadi pilihan maka LIME JUICE dan ORANGE JUICE

amat sesuai la yea…. cuma LIME JUICE diorang letak air SPRITE jadi minuman berkarbonat

la pulak kan…

Tengok diorang punya TAGLINE menarik kan…..

Dan sejurus saya habis makan terus salah seorang SUPERVISOR yang bertugas tanya

mengenai pendapat dan komen mengenai makanan mereka….Suatu tindakan yang bagus

apabila diorang tanya terus respon pelanggan….Jarang ada nak kedai makan atau

restoran yang nak buat macam nie…Dan perbualan saya diakhiri dengan name card

bertukar tangan….

Cuma saya tengok website BLACK CANYON MALAYSIA nie under construction la pulak….

dan laman FACEBOOK pun diorang hanya ada untuk CAWANGAN KUANTAN….itupun

dah macam lama tak update…. hohohoho….Sesuatu yang perlu pihak berkenaan

lihat di ZAMAN MEDIA SOSIAL sekarang nie…

 

p/s : Dapat jemputan makan-makan JUMAAT nie….

 

 

1,850 total views, 3 views today