REZEKI DUNIA BLOGGING – Bukan Sekadar WANG RINGGIT

cek NUFFNANG REZEKI DUNIA BLOGGING   Bukan Sekadar WANG RINGGIT

- Gambar CEK PECAH DARA NUFFNANG -

Teringat lagi saya apabila buat pertama kalinya mendapat dan menerima cek hasil

dari cubaan menceburkan diri dalam dunia blogging suatu masa dahulu.Rasa gembira

sangat sebab inilah kali pertama saya dapat cek yang TULIS NAMA SAYA SENDIRI….Masa

terus berlalu dan saya dapati ramai rakan blogger nampak NIKMAT DUNIA BLOGGING

adalah terletak pada WANG RINGGIT semata-mata

Sebenar ada beberapa perkara yang kita dapat dalam DUNIA BLOGGING nie :-

DSC 0382 REZEKI DUNIA BLOGGING   Bukan Sekadar WANG RINGGIT

DOA RAKAN BLOGGER

Sebagai manusia kita diuji dengan masalah kesihatan mahupun bencana alam…Dengan

medium blog kita dapat memberikan sumbangan yang termampu.Paling kurang pun

sedekahkan AL FATIHAH atau MENDOAKAN agar rakan / sahabat kita itu dipermudahkan

urusan supaya dapat meneruskan hidup dengan lebih baik betul tak ?

 

NETWORK / KENALAN BARU

DSC 0670 REZEKI DUNIA BLOGGING   Bukan Sekadar WANG RINGGIT

Perkara ini pasti akan berlaku… sebab blog ada adalah medium yang interaktif sebab kita

boleh berkomunikasi DUA HALA dengan tuan punya blog.Ianya pasti diteruskan dengan

perkenalan secara offline dalam DUNIA NYATA apabila bertemu semasa pergi event

mahupun terserempak di mana-mana.Secara tidak langsung akan mewujudkan komuniti

blogger tanpa mengira rupa paras mahupun berat badan….. hahahahaha

 

JODOH / PASANGAN HIDUP

 REZEKI DUNIA BLOGGING   Bukan Sekadar WANG RINGGIT

- GAMBAR HIASAN SAHAJA -

Kalau anda perasan….

Ramai juga rakan blogger kita mendapat jodoh dan teman pasangan hidup mereka

apabila terjebak dalam dunia blogging.Contoh pasangan SUAMI ISTERI yang paling

sempoi ialah YANA dan UJANG . Sila google untuk maklumat lanjut yea…..

 

ILMU & KEMAHIRAN BARU

nokia asha 501 encik titan REZEKI DUNIA BLOGGING   Bukan Sekadar WANG RINGGIT

Setuju tak kalau saya katakan bahawa kewujudan TEAM DENAI HATI telah sedikit

sebanyak berikan ilmu dan kesedaran kepada kita sebagai blogger betapa pentingnya

untuk menjadi blogger yang bagus dari segi penjenamaan….Begitu juga dengan

ENCIK TITAN CENDOL BANTING yang baik hati untuk berkongsi dan kepakaran

beliau dalam ILMU AFFILIATE

 

MINAT FOTOGRAFI

DSC 3188 REZEKI DUNIA BLOGGING   Bukan Sekadar WANG RINGGIT

- GAMBAR KETAYAP MANGGA -

Kalau anda baca artikel mengenai 5 CADANGAN PERUBAHAN DRASTIK SAJI.MY – Salah

satu perkara yang diutarakan ialah mengenai gambar yang boleh merangsang nafsu

makan . Post entry atau blogpost akan kurang menarik sekiranya tidak diselitkan

dengan gambar.Oleh sebab itu secara tidak langsung dapat memupuk minat kita

untuk belajar dan ambil tahu pasal fotografi walupun gunakan kamera telefon.

1374925 681046861906290 2090879706 n REZEKI DUNIA BLOGGING   Bukan Sekadar WANG RINGGIT

Cukuplah tu yea….

Ringkasnya penglibatan kita dalam DUNIA BLOGGING nie memang banyak faedah yang

kita boleh dapat.Oleh sebab itu tidak perlu rasa  stress sangat apabila KURANG atau

LAMBAT dapat WANG RINGGIT kerana rezeki dan ganjaran pasti akan tiba bagi anda

yang tak jemu berusaha tanpa HASAD DENGKI

 

p/s : Sangat ketagih dengan NESCAFE KOPI LATTE

 

 

335 total views, no views today

Tiada Jalan Pintas untuk BERJAYA DALAM BLOGGING

Penglibatan dalam dunia blogging mendapat tempat oleh pelbagai lapisan umur sejak kebelakangan ini.Blogger pula semakin mendapat perhatian dari  media cetak seperti suratkhabar dan majalah.Tidak kurang pula pelbagai syarikat yang memberikan kepercayaan kepada blogger sebagai medium pemasaran dan promosi

CEK NUFFNANG Tiada Jalan Pintas untuk BERJAYA DALAM BLOGGING

Apabila melihatkan cek NUFFNANG sebegini pastinya pelbagai respon dan komen tindakbalas yang bakal diberikan.Merasakan blogger yang mendapat hasil yang dianggap lumayan ini adalah hebat…. Namun pernahkah seseorang itu berfikir macam mana cara atau ilmu yang perlu dipelajari dan dilakukan sehingga mencapai tahap sebegitu….?

1274367 10200689815356263 461760037 o Tiada Jalan Pintas untuk BERJAYA DALAM BLOGGING

Sebagai contoh … BAKAL MAK MENTUA saya nie mendapat perhatian wartawan untuk temuramah oleh kerana ciri blog beliau yang unik.Di samping RIBUAN PEMBACA sebagai tajuk artikel – Adakah kita yang membacanya mengetahui apakah yang dia lalui untuk mendapatkan purata 3-4 ribu trafik pembaca sehari ?

1234860 679282905416019 1412001485 n Tiada Jalan Pintas untuk BERJAYA DALAM BLOGGING

Ibarat anda cuba nak goreng ikan … takde la sekali masak terus jadi sedap dan menjadi kan… Sesekali mungkin akan terkena percikan minyak panas semasa menggoreng kan…  Betul tak ? Macam tu juga dunia blogging… proses pembelajaran ke arah penjenamaan adalah lebih penting mencari cara mudah untuk popular mahupun mendapat pendapatan yang mewah dengan duit blogging.

header blog hazmanfadzil Tiada Jalan Pintas untuk BERJAYA DALAM BLOGGING

 

Blog anda juga dinasihatkan mempunyai NICHE yang khusus agar boleh tumpukan fokus mengenai topik artikel di blog anda.Secara tidak langsung ianya adalah salah satu cara untuk penciptaan jenama blog anda.JANGAN JADI SEPERTI SAYA pada awal blogging – main suka hati je nak tulis apa… tiru orang tak bertempat dan ikut je membuta tuli nasihat dan tips yang tidak praktikal dan releven….

Bak kata PAKAR MAKAN CENDOL – Penulisan mesti ada jiwa dan kehebatan seorang blogger bukanlah terletak pada BERAPA BANYAK EVENT yang dia pergi ….

 

p/s : Jangan jadi seperti ARTIS MEE SEGERA ….

755 total views, 2 views today

CPUV Earning TIGA ANGKA dengan Tips Blogging SHAKIDDO.COM

Dalam dunia blogging….

Bagi saya BERAPA LAMA JANGKA MASA PENGLIBATAN seorang blogger

tidak 100 % boleh dijadikan KAYU PENGUKUR tahap OTAI ( ramai orang

suka guna terma ) nie….

cropped design1 CPUV Earning TIGA ANGKA dengan Tips Blogging SHAKIDDO.COM

KIDDO21 CPUV Earning TIGA ANGKA dengan Tips Blogging SHAKIDDO.COM

Sebagai contoh mudah….SAYA dan ADIK LELAKI saya…..

 Kalau nak diikutkan sejarah…. saya terlebih dahulu menceburkan diri dengan aktiviti blog

ni iaitu pada tahun 2008 ( sila lihat SENARAI ARKIB POST di sidebar ) berbanding adik

saya yang dikenali sebagai KID ( NAMA GLAMER LA KONON ) yang bermula pada tahun

2010… Namun beliau nampak lebih berjaya dari saya dari segi pendapatan mahupun

kadar trafik blog….

CPUV EARNING NUFFNANG CPUV Earning TIGA ANGKA dengan Tips Blogging SHAKIDDO.COM

Dan akhir-akhir ini saya telah buat dan amalkan apa yang terkandung dalam post

entry TIPS BLOGGING BELIAU….Ternyata ianya membuahkan hasil apabila saya

telah berjaya mendapat CPUV TIGA ANGKA dalam EARNING NUFFNANG saya….

Memang cukup la kalau nak buat DUIT DEPOSIT PRE ORDER IPHONE 5 kan….

Cuma anda sebagai pembaca kena tahu dan fahamkan apakah maksud dan tips

yang diberikan secara tidak langsung dalam post entry tersebut…. dan mesti buat

dan amalkan….PASTI AKAN ADA HASIL…..

 

p/s : Bak kata CHEF RIZAL MASTERCHEF…. ilmu perlu kita kongsi agar ianya

akan lebih bermanfaat buat ramai orang…..

323 total views, no views today