Selamat Hari Lahir Hisyamudin Fadzil a.k.a SHAKIDDO.COM

Rezeki tahun ini….

Dapat jugak saya sebagai abang yang SULUNG mengucapkan selamat hari

lahir buat ADIK LELAKI saya dengan post entry khas nie….

Gambar beliau semasa masuk pertandingan bercerita time TADIKA KEMAS

suatu masa dahulu … Dan sayalah yang amik gambar dia nie…. tapi baru perasan

dia pakai seluar pink color tu… ahahhahaha ( Saje je letak gambar klasik nie )

So apabila lihatkan kalender 17hb tu hari Isnin maka terus cakap ngan my parents untuk

arrange makan-makan adik beradik… Perancangan awal  nak makan D’ARAB CAFE tapi

kedai tu tutup 9 malam…so bertukar makan kat kedai tomyam RESTORAN PERANTAU kat

Sungai Ramal Kajang je….Dan di atas adalah acara kasi hadiah kat birthday boy dengan

gaya baju MASTERCHEF MALAYSIA limited edition….

Semasa menunggu makanan sampai… sempat saya snap gambar anak buah kesayangan

si SAKINAH dan si ILHAM yang memang tengah aktif….Jenuh jugak nak melayan karenah

diorang nie…..Akan tetapi gelagat diorang pastinya akan buat kita geli hati…. ;)

Akhir kata semoga kami adik beradik akan terus sukses dalam bidang blogging

( sebab itu topik feveret tiap kali berjumpa ) dan diberikan kemudahan hidup dan

di alam fana nanti…..

 

p/s : Kurusnya saya time waktu nie….wakakakakaka

636 total views, 1 views today

Selamat Hari Lahir buat DHIYAZ86

8 OCTOBER …..

Adalah hari kelahiran adik perempuan saya …. iaitu Mardhiyyah Fadzil atau

DHIYAZ86 dalam dunia blogging….

MotherHooD StorY

Actually…. secara jujurnya saya hampir terlupa tarikh birthday adik saya nie…itu pun

secara kebetulan boleh teringat ( secara tak sengaja ) bila chatting dengan adik bongsu

saya mengenai bezday si DHIYAZ nie …. hahahhaha

So sebagai ABANG SULUNG yang MASIH BUJANG DAN TERUNA… terus amik inisiatif

untuk buat majlis makan bersama FAMILI dan kebetulan hari berikutnya adalah hari

ULANGTAHUN PERKAHWINAN MAK AYAH dan bezday husband si DHIYAZ nie….

Seingat saya…my parents kahwin tahun 1979 … dan tak lama lepas tu lahirlah anak

sulung dalam keluarga kami ( saya la tue )….. ngeh3x…

Alhamdulillah…

My parents … terutama mak saya memang suka sangat kalau ada majlis makan-makan

yang boleh mengumpulkan kami adik beradik nie….Begitu jugaklah dengan saya sebab

ianya mengeratkan silaturahim antara ahli keluarga dan antara secara tidak langsung

ANAK SEDARA dapat kenal dan tahu UNCLE dia nie…. hehehehe

Di sebalik kami amik gambar dengan kamera masing-masing… mak saya pun turut rasa

teruja nak amik gambar anak , menantu dan cucu guna telefon bimbit yang baru beli

sebulan yang lalu…. tersenyum sendiri bila tengok gelagatnya…

Bagi peminat dan pembaca tegar blog TOP SALES CONSULTANT UNIFI - sudah pasti

tahu gambar di atas adalah anak beliau si ILHAM yang kini tengah rajin training untuk acara

JALAN / LARI tanpa henti…. memang sangat aktif budak kecik nie…..

Dan yang nie anak perempuan DHIYAZ – SAKINAH yang belum lagi aktif sangat dan

mungkin sebab dia masih kenyang la kan….Apapun semoga DHIYAZ sekeluarga akan

lebih murah rezeki dan diberikan kemudahan untuk menghadapi kehidupan yang

mendatang….

 

p/s : Kalau anda pembaca setia blog nie…. bila tarikh lahir saya ?

 

 

669 total views, 1 views today

Selamat Hari Lahir Mardhiyyah Fadzil ( DHIYAZ86 )




Rupa-rupanya….

Hari ini adalah ulangtahun kelahiran ke 25 adik perempuan saya yang juga seorang

blogger – Mardhiyyah Fadzil ( DHIYAZ86 ) .Dia nie adalah salah seorang dari dua adik

perempuan saya dan DADDY MAMIL GOLD .Seorang lagi adik perempuan saya iaitu

blogger BUDAK PUNCAK ALAM tapi bezday dia dah lepas dah…..

http://sunnykobecook.files.wordpress.com/2011/08/cookiecakes.jpg

Disebabkan hari ni kerja Abang just belanja kek OREO nie kat post entry blog je la

yea….tak kisah kan…..hehehehehe

Bersama anak perempuannya – Nur Sakinah

Dan sedikit ucapan ringkas abang sulung nie :-

SEMOGA KEHIDUPAN KITA ADIK BERADIK akan dipermudahkan segala urusan dan

hubungan kita semua akan bertambah mesra , erat dan happy selalu….

 

p/s : Kami adik beradik jarang celebrate sangat bezday nie….huhuhu

984 total views, 1 views today