HAZMAN vs FOOD – Nasi Goreng Ketam WILLIAMS CORNER

557558 676030792407897 626675652 n HAZMAN vs FOOD   Nasi Goreng Ketam WILLIAMS CORNER

Setelah lebih kurang setengah tahun….

Saya nampaknya berkesempatan untuk terjah ke WILLIAMS CORNER yang kebetulan

telah dicetuskan oleh TOKEY CAR BOOT SALE minggu lepas …

602907 676030629074580 337050728 n HAZMAN vs FOOD   Nasi Goreng Ketam WILLIAMS CORNER

Kali ini saya mencuba NASI GORENG KETAM

1238308 676030625741247 1896774302 n HAZMAN vs FOOD   Nasi Goreng Ketam WILLIAMS CORNER

Mula-mula saya ingat ada satu je UDANG nie …. sekali bila dah kuis habis nasi tu siap

ada EMPAT lagi… okey la kan….

1236916 676030639074579 1367132117 n HAZMAN vs FOOD   Nasi Goreng Ketam WILLIAMS CORNER

1175571 676030665741243 1489991509 n HAZMAN vs FOOD   Nasi Goreng Ketam WILLIAMS CORNER

Apabila mendengar NASI GORENG KETAM mungkin ada yang ingat samada diorang

guna ketam biasa atau isi ketam… Tidak , KETAM LEMBUT( soft shell crab ) yang menjadi

bahan utama untuk menu nasi goreng ini…

1236701 676030675741242 1506545104 n HAZMAN vs FOOD   Nasi Goreng Ketam WILLIAMS CORNER

Kalau anda pertama kali cuba makan di WILLIAMS CORNER – Soda Herbs mesti dicuba

sebab ianya adalah SIGNATURE DRINK di sini…

1234706 676030672407909 1539153078 n HAZMAN vs FOOD   Nasi Goreng Ketam WILLIAMS CORNER

Saya pula mencuba air NENAS ASAM BOI bersama isi RAMBUTAN…. di mana setiap

satu minuman ni dijual dengan harga RM8 . Bagi NASI GORENG KETAM pula adalah

RM25 dan rasanya ramuan nasinya memang SEDAP !!!

Kalau ada kesempatan pastinya saya akan terjah WILLIAMS CORNER lagi….

 

p/s : Apakah menu kegemaran WILLIAMS CORNER anda ?

533 total views, 5 views today

HAZMAN vs FOOD – RED CHILI CRAB Willam’s Corner

Semalam….

Ada terbaca betapa gembiranya salah seorang rakan blogger yang seronok

apabila dapat terjah ke WILLIAM’S CORNER KELANA JAYA dan ianya

lebih sedap dari branch DANAU KOTA ( baru dibuka )

486268 522597144417930 408130267 n HAZMAN vs FOOD   RED CHILI CRAB Willams Corner

306082 522597147751263 418425940 n HAZMAN vs FOOD   RED CHILI CRAB Willams Corner

Dan baru teringat ada satu menu best yang belum saya paparkan semasa saya terjah

WILLIAM’S CORNER kali ketiga tempohari iaitu menu RED CHILI CRAB

432330 522597171084594 315464206 n HAZMAN vs FOOD   RED CHILI CRAB Willams Corner

Ianya dimakan bersama dengan MANTAO BUN – sejenis roti bun yang lembut dan sedap

Sedap dimakan ketika ianya masih panas lagi ….

484300 522597217751256 32200437 n HAZMAN vs FOOD   RED CHILI CRAB Willams Corner

Actually ada sedikit salah faham bila saya order RED CHILI CRAB nie….Mula-mula bila

budak yang amik order tanya nak brapa BUN ? Saya jawablah empatlah cukup…. tapi

entah macam mana EMPAT EKOR KETAM pulak yang terhidang kat meja….memang

banyak laaa…. termenung saya kejap…. hehehehe

542760 522597224417922 137886965 n HAZMAN vs FOOD   RED CHILI CRAB Willams Corner

401247 522597281084583 2092077062 n HAZMAN vs FOOD   RED CHILI CRAB Willams Corner

Tapi nasib baiklah perut saya kosong lagi time makan nie… so berjaya jugaklah habiskan

sampai TIGA KETAM dan ENAM MANTAO BUN tue….balance lagi seekor ketam tu kasi

kat housemate saya makan…. dan akhirnya settle semua isi ketam tue…. hahahaha

556797 522597307751247 108622655 n HAZMAN vs FOOD   RED CHILI CRAB Willams Corner

So kepada rakan-rakan nak rasa RED CHILI CRAB atau ketam masak cili nie boleh la

terjah ke WILLIAM’S CORNER nie yea….sedap wooo….

Info lanjut sila terjah :-

  • 3-1, Ground Floor Plaza Mayang , Jalan SS26/4, Taman Mayang Jaya
  • 47300 Petaling Jaya, Malaysia

FACEBOOK WILLIAMS CORNER

 

p.s : Nak ajak BAKAL BIRTHDAY BOY makan kat sini lah….

 

 

 

256 total views, 2 views today

HAZMAN vs FOOD (ROTI NAAN CHEESE SPECIAL WILLIAM’S CORNER)

68456 522597001084611 2063780326 n HAZMAN vs FOOD (ROTI NAAN CHEESE SPECIAL WILLIAMS CORNER)

Alhamdulillah…

Khamis minggu lepas saya berkesempatan untuk terjah lagi ke KEDAI MAKAN FEVERET

NADOT bersama-sama dengan housemate yang baik hati….. Sebab nak belanja saya

sebagai tanda terima kasih kepada saya yang jadi cameraman BIDAN TERJUN tempoh

hari….

148135 522597011084610 989634808 n HAZMAN vs FOOD (ROTI NAAN CHEESE SPECIAL WILLIAMS CORNER)

Kali nie saya pesan JUS MANGGO LAICI dan housemate order tembikai laici ….

486243 522597007751277 176835274 n HAZMAN vs FOOD (ROTI NAAN CHEESE SPECIAL WILLIAMS CORNER)

ROTI NAAN CHEESE – by my housemate yang punya….

61446 522597061084605 297648260 n HAZMAN vs FOOD (ROTI NAAN CHEESE SPECIAL WILLIAMS CORNER)

531001 522597071084604 1049071296 n HAZMAN vs FOOD (ROTI NAAN CHEESE SPECIAL WILLIAMS CORNER)

Sememangnya nampak lebih special dari yang kita makan kat kedai MAMAK tau….rotinya

lebih tebal dan gebu….dan cheesenya memang BANYAK sesuai la bagi sesiapa yang

suka makan keju nie….Lebih sedap dimakan dengan AYAM TANDOORI ( lupa nak snap )

483537 522597134417931 1415647668 n HAZMAN vs FOOD (ROTI NAAN CHEESE SPECIAL WILLIAMS CORNER)

Anda boleh cicah dengan kuah kari , kuah kacang dhal ( pekat ) mahupun dengan susu

pekat manis…. Memang rasa kenyang betul bila habiskan semua roti naan cheese nie….

Setakat nie tak pernah saya jumpa roti naan special yang saiz tebal dan besar sebegini….

Dan harganya dalam rm15 kalau tak silap saya….Dan yang penting menu siap dalam

10 minit sahaja ( termasuk air )…..

Minggu depan saya cerita pulak apa yang saya makan yea …. Tunggu…..

 

p/s : Ada cadangan tempat ROTI NAAN SPECIAL yang best ?

558 total views, 3 views today

HAZMAN vs FOOD ( Nasi Arab LAMB SHANKS Williams Corner )

Seperti yang saya cakap semalam….

Hari nie saya cerita la pulak pasal kisah saya repeat makan ke WILLIAMS CORNER

buat kali kedua walaupun pada pagi sebelumnya saya sudah makan sarapan pagi

tanpa henti di RESTORAN JAMAL MOHAMED KELANA JAYA

197459 503697326307912 656623969 n HAZMAN vs FOOD ( Nasi Arab LAMB SHANKS Williams Corner )

Bergerak dari rumah sebaik habis solat maghrib….. so budget sampai dalam waktu yang

tak ramai ( kebetulan lepas hujan ) …..tapi orang yang datang memang ramai jeee….

482958 503697342974577 576802416 n HAZMAN vs FOOD ( Nasi Arab LAMB SHANKS Williams Corner )

Kali nie my GEREK suruh saya cuba minum AIR SODA HERB…. turut dipesan oleh

housemate saya yang sentiasa baik hati bawak saya ke sini….owhh air nie berharga rm8

GELAS BESAR SAHAJA…..gabungan pelbagai ramuan menghasilkan minuman yang

amat best…. SIGNATURES DRINK kat sini laaa

543287 503697402974571 128077620 n HAZMAN vs FOOD ( Nasi Arab LAMB SHANKS Williams Corner )

Housemate saya tak nak makan nasi… so dia tanya pasal ROTI…. akhirnya order roti

canai HAWAII setelah dicadangkan oleh UNCLE WILLIAMS

3752 503697552974556 1639535545 n HAZMAN vs FOOD ( Nasi Arab LAMB SHANKS Williams Corner )

486926 503697526307892 1306303680 n HAZMAN vs FOOD ( Nasi Arab LAMB SHANKS Williams Corner )

Serius… memang tidak boleh nak bayangkan macam mana rupa roti canani HAWAII nie…

dan rupa-rupanya ada isi telur goreng hancur bersama DUA SOSEJ yang besar… Harga

roti canai HAWAII pula adalah rm7

389394 503697456307899 462142939 n HAZMAN vs FOOD ( Nasi Arab LAMB SHANKS Williams Corner )

Saya pulak niat nak order NASI ARAB bersama AYAM MOROCCO tapi entah macamana

pulak boleh ANGGUK KEPALA untuk pesan LAMB SHANKS ( kaki kambing ) apabila telah

disebut oleh UNCLE WILLIAMS…. Nasi arab dia memang sedap laa…dan membuatkan

perut anda rasa padat dan berat tau…. SO RICH bak kata omputih

420473 503697376307907 1631394890 n HAZMAN vs FOOD ( Nasi Arab LAMB SHANKS Williams Corner )

Apabila sampai je LAMB SHANKS nie…. bulat la mata kejap sebab tengok saiz isi kaki

kambing yang amat besar….dan saya pulak bukan penggemar kambing sebab takut sakit

kepala….huhuhu

522424 503697482974563 1844585210 n HAZMAN vs FOOD ( Nasi Arab LAMB SHANKS Williams Corner )

577428 503697496307895 573464951 n HAZMAN vs FOOD ( Nasi Arab LAMB SHANKS Williams Corner )

Cubalah tengok betapa banyak isi yang ada pada LAMB SHANK nie …. siap waiter standby

DUA PINGGAN sebab diorang ingat saya nak makan kongsi ngan housemate…. dia pulak

malas nak makan heavy….. so SAYA DENGAN SLOW AND STEADY habiskan nasi dan

LAMB SHANK nie…

546767 503697572974554 174620881 n HAZMAN vs FOOD ( Nasi Arab LAMB SHANKS Williams Corner )

Dan lebih kurang setengah jam kemudian….Inilah hasilnya…..95% dari daging LAMB

SHANKS dan NASI ARAB tu pun dapat dihabiskan dengan jayanya…..tapi kuah menu ni

memang sedap laaa….Cuma harga set NASI ARAB LAMB SHANKS adalah rm40…..

Syukur….

Rezeki saya dapat makan kat WILLIAMS CORNER buat kali kedua….. semoga dapat

lagi makan di sini untuk mencuba menu makanan yang lain

 

P/S : Terserempak dengan NADOT HAPPY SOKMO pada malam yang sama…..

 

752 total views, 2 views today